Αθλητισμός

Ολυμπιακός Β.: Μπορεί να αποδειχθεί παγίδα η αναδιάρθρωση

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και πλέον ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Πολλές ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, μεταξύ αυτών και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κατέθεσαν τη θέση τους στη διαβούλευση, όπως και η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ.

Στον Ολυμπιακό επισημαίνουν πως η αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει από τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και όχι από τη διοργανώτρια αρχή, όταν μάλιστα υπάρχουν αυξημένες πλειοψηφίες. Από το 15μελες συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, τα 12 μέλη προέρχονται από τη Σούπερ Λιγκ 2. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει ένα εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο με πενταετή ισχύ, για να μπορέσουν οι ομάδες να είναι βιώσιμες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιπες ΠΑΕ που κατέθεσαν τη θέση τους στη διαβούλευση του αθλητικού νομοσχεδίου. Ζητούν να εξασφαλίσουν οι 32 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ τη συμμετοχή τους στη νέα Σούπερ Λιγκ 2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-22.
Αν δεν συμβεί αυτό, 16 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ και δύο ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 θα κινδυνεύουν άμεσα να καταλήξουν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική κατηγορία, που θα σημάνει αυτόματα τη διάλυση των ΠΑΕ και τη διαγραφή των επενδύσεων των μετόχων τους. Και φυσικά, τη μόνιμη ανεργία για το 50% των Ελλήνων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου από την πλευρά τους και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν επαφίονται στα όσα αναφέρονται από το υπουργείο για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, κρατώντας τις επιφυλάξεις τους, όπως τόνισε και ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων», Φίλιππος Σκοπελίτης: «Αυτά που ακούγονται για την αναδιάρθρωση μπορεί στο τέλος να αποδειχθούν «παγίδα» Γιατί, είδαμε τι συμβαίνει με τις αναδιαρθρώσεις… Όποιος πάει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με το σκεπτικό ότι θ’ ανέβουν τέσσερις, πέντε και έξι ομάδες, νομίζω πως στο τέλος θα την πατήσει. Ας μην ξεχνάμε, πως ο Ολυμπιακός πριν δύο χρόνια βγήκε πρωταθλητής στον όμιλο του και επί της ουσίας δεν ανέβηκε κατηγορία. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Στοχεύουμε αποκλειστικά στην πρώτη θέση και από κει και πέρα, ότι είναι να έρθει, ας έρθει».

Παράλληλα, η θέση της λίγκας στη διαβούλευση του νομοσχεδίου αναφέρει ότι θα πρέπει σταδιακά να οδηγηθούμε σε μείωση, αφού ο αριθμός των 32 ΠΑΕ σε μια επαγγελματική κατηγορία κρίνεται υπερβολικός και θα πρέπει οι ομάδες που θα αγωνίζονται στην Σούπερ Λιγκ 2, σταδιακά να μειωθούν. Παράλληλα, θα πρέπει να εξασφαλιστεί τηλεοπτικό συμβόλαιο τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το