Αθλητισμός

Βεργέτης: Πρέπει να ερωτώνται οι ειδικοί για κάθε θέμα

Να αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ μέσα σε 20 ημέρες από την έναρξη των προπονήσεων απαιτούν με κοινή τους ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου (ΠΕΠΠ). Αυτό δεν βρίσκει σύμφωνο τον τεχνικό της Νίκης Στάικο Βεργέτη, που τόνισε ότι χρειάζεται διάστημα προετοιμασίας έξι εβδομάδων για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών των παικτών. Επίσης, επεσήμανε την αναγκαιότητα να ερωτώνται οι ειδικοί για κάθε θέμα.

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στον εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6 και ήταν κάθετος στο ότι δεν πρέπει να μπει σε κίνδυνο η υγεία των παικτών για να έχουμε μία γρήγορη έναρξη του πρωταθλήματος. Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το αν συμφωνεί με την κοινή ανακοίνωση ΠΣΑΠ και ΠΕΠΠ, σύμφωνα με την οποία μπορεί το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ να αρχίσει σε 20 ημέρες από την έναρξη των προπονήσεων: «Σε αυτή τη χώρα ο καθένας βγαίνει και λέει το μακρύ και το κοντό του. Εγώ είμαι υπέρ της άποψης να ερωτώνται οι ειδικοί για κάθε θέμα. Ως γνωστόν, οι παίκτες μου έχουν να παίξουν σε επίσημο παιχνίδι από τις 10 Μαρτίου του περασμένου χρόνου. Ακολούθησε τεράστια αποχή το καλοκαίρι, προετοιμασία και στη συνέχεια μία ακόμη τρίμηνη αποχή.

Όποιος πει ότι μπορούμε να αρχίσουμε το πρωτάθλημα σε 20 ημέρες και να δίνουμε συνέχεια αγώνες κάθε Κυριακή και Τετάρτη, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος αυθαδιάζει. Κατά την προσωπική μου κρίση χρειάζεται τουλάχιστον ένα διάστημα έξι εβδομάδων, με προπονήσεις και φιλικούς αγώνες, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τα παιδιά με το λιγότερο κίνδυνο για να παίξουν ποδόσφαιρο. Ωστόσο, εδώ πρέπει να τονίσω ότι και πάλι θα υπάρξουν κάποιοι τραυματισμοί. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό».

Αυτό δεν είναι απλά η άποψη του Στάικου Βεργέτη, αλλά η άποψη ενός ορθολογικού επιστήμονα του ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος που έχει ξοδέψει ώρες δουλειάς μπορεί να δώσει ανάλογη απάντηση. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποφασίζει αυθαίρετα για την υγεία των ποδοσφαιριστών».

Για το αν η Νίκη έχει κάνει τον σχεδιασμό της ενόψει της εκκίνησης του πρωταθλήματος: «Κάναμε μόλις χθες (σ.σ. προχθές) την πρώτη μας προπόνηση. Σαφώς και ετοιμαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε έτοιμη στην παρούσα χρονική στιγμή».

Για το αν επιθυμεί να είναι ξεκάθαροι οι όροι του πρωταθλήματος, όταν αυτό αρχίσει: «Σαφώς και πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα. Στη συζήτησή μας θα ήθελα να περάσω δύο άξονες. Πρώτον, για τις όποιες αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν να ερωτώνται οι απολύτως ειδικοί και αρμόδιοι. Όχι ο καθένας να βγάζει αποφάσεις ότι να ‘ναι. Δεύτερον, να λαμβάνονται επιτέλους σε αυτή τη χώρα κάποιες αποφάσεις έγκαιρα. Συμπληρώσαμε ένα χρόνο και βγαίνει μια απόφαση που μετά αλλάζει ή βγαίνει και δεν εφαρμόζεται. Έχουμε απηυδήσει από αυτή την κατάσταση και δεν αναφέρομαι μόνο σε εμάς, στη Νίκη. Μιλάω και με άλλους προπονητές και ποδοσφαιριστές που έχουν κουραστεί από όλο αυτό».

Για το αν οι δικοί του παίκτες δείχνουν να βιάζονται για να αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ: «Οι παίκτες μου βιάζονται να μπουν στην καθημερινότητα της διαδικασίας των ομαδικών προπονήσεων. Οι ατομικές προπονήσεις τους είχαν σπάσει τα νεύρα. Ήταν κάτι που τράβηξε πολύ. Το γεγονός ότι επιτρέψαμε στις ομαδικές προπονήσεις είναι γι’ αυτούς ένα πρώτο βήμα ανακούφισης. Όσο για την έναρξη του πρωταθλήματος, είτε βιάζεται ένας παίκτης, είτε όχι, δεν αρμόδιος για να το αποφασίσει. Υπάρχουν οι ειδικοί εργοφυσιολόγοι, άνθρωποι που κάνουν βιοχημικές εξετάσεις και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το ανθρώπινο σώμα. Ας τους ρωτήσουν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις».

Για το αν οι ατομικές προπονήσεις του προηγούμενου διαστήματος έχουν βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές: «Οι ατομικές προπονήσεις που έκαναν οι παίκτες βοηθούν πάρα πολύ για να διατηρήσουν τις ατομικές παραμέτρους τους και σε αυτό έγινε εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τη δική μας ομάδα. Όμως, έτσι όπως παίζεται το παιχνίδι, έχει να κάνει με σωστή καθοδήγηση και με συνεργασίες είτε η ομάδα επιτίθεται, είτε βρίσκεται σε φάση άμυνας και πρέπει όλα αυτά να τα δουλέψουμε στις επόμενες εβδομάδες».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το