Αθλητισμός

Ολυμπιακός Β.: Ενωμένοι ΠΑΕ και Ερασιτέχνης

Όταν από το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και του Ερασιτέχνη μιλούσαν για μία «Ολυμπιακή συμμαχία» το εννοούσαν. Δεν επρόκειτο για ένα σύνθημα του… αέρα. Οι δύο διοικήσεις βαδίζουν χέρι-χέρι και προσπαθούν σε δύσκολους καιρούς να κρατούν ψηλά την ερυθρόλευκη σημαία.

 Η συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου είναι άριστη. Άπαντες εργάζονται για έναν κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την πρόοδο όλων των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, που από το 1937 το έτος ίδρυσής του είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνία του Βόλου.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δεν ήταν η κίνηση που αφορούσε τις συλλεκτικές κάρτες διαρκείας της ποδοσφαιρικής ομάδας. Θυμίζουμε ότι επάνω τους έχουν τόσο το σήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όσο και του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, ενώ πάνω σε κάθε κάρτα αναγράφεται και το όλο νόημα σύνθημα «Ολυμπιακή συμμαχία, η ιστορία συνεχίζεται… μαζί».

Η συνεργασία του νυν μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ευριπίδη Τσιμπανάκου με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Νίκο Τσεκούρα και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. άρχισε όταν ο πρώτος ανέλαβε τα «ηνία» της ποδοσφαιρικής ομάδας που βρισκόταν σε κατάσταση… διάλυσης με σοβαρό κίνδυνο να πέσει στο τοπικό πρωτάθλημα. Με τη συμπαράσταση των μελών του Ερασιτέχνη ο Ολυμπιακός σώθηκε και την επόμενη σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλητής, επιστρέφοντας στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δημιουργήθηκε η νέα ΠΑΕ που αποπνέει υγεία. Είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, πληροί τα κριτήρια του νόμου και γι’ αυτό πρόσφατα εξασφάλισε και το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στη Φούτμπολ Λιγκ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Παράλληλα, απέκτησε και τις δικές της σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Γεώργιο, κάτι που ασφαλώς είναι πολύ σημαντικό.

Από την άλλη πλευρά και ο Ερασιτέχνης αντιμετώπισε τις δικές του δυσκολίες. Όταν ανέλαβε η παρούσα διοίκηση τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου ήταν μόλις μερικές δεκάδες, ενώ και οι ομάδες δεν τα πήγαιναν καλά. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ανοίχθηκε στην κοινωνία του Βόλου που αγκάλιασε τη νέα προσπάθεια. Το γεγονός ότι τα ταμειακώς εντάξει μέλη του συλλόγου έχουν φτάσει τα 450 ασφαλώς και συνιστά επιτυχία της διοίκησης Τσεκούρα και των συνεργατών του, ενώ και στον αγωνιστικό τομέα υπάρχει πρόοδος. Θυμίζουμε ότι κάτω από τη σκέπη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 βρίσκονται τμήματα μπάσκετ ανδρών και γυναικών, βόλεϊ γυναικών, κολύμβησης και τεχνικής κολύμβησης, άρσης βαρών, τζούντο και πάλης.

Οι διοικήσεις των ΠΑΕ και Ερασιτέχνη συνεργάζονται άψογα σε όλα τα ζητήματα και έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος εκδήλωσε τη στήριξή του στη διοίκηση Τσεκούρα ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στον Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες από την πανδημία.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89,5 ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας: «Ψάξτε τον δεύτερο. Να μην κατέβουν καθόλου στις εκλογές αυτοί που ακούγεται πως θέλουν να αναμιχθούν με τα διοικητικά του Ερασιτέχνη. Η παρούσα διοίκηση έχει κάνει μεγάλο αγώνα, μπορεί να έχει κάνει και λάθη, αλλά έχει προσφέρει σημαντικό έργο. Καθημερινά οι διοικούντες μοχθούν γι’ αυτή την ομάδα και αυτό φαίνεται από τις πράξεις τους. Ο κόσμος του Ολυμπιακού τους έχει αποδεχθεί. Και αναφέρομαι στην τωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη. Είμαστε ενωμένοι και θεωρώ πως στις εκλογές δεν θα υπάρξουν ανατροπές».

Η παρέμβαση του κ. Τσιμπανάκου έγινε μετά τα όσα ακούγονται σχετικά με άτομα που απείχαν από τα κοινά του Ολυμπιακού για αρκετά χρόνια και επιθυμούν τώρα να δραστηριοποιηθούν, προσπαθώντας παράλληλα να εγγράψουν νέα μέλη.

Ωστόσο, ο νόμος αναφέρει ρητά ότι ένα νέο μέλος αποκτά δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι μόνο αν περάσει ένας χρόνος από την εγγραφή του στο μητρώο του συλλόγου. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι μαζικές εγγραφές λίγο πριν από αρχαιρεσίες φέρνουν αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και γι’ αυτό τις αποτρέπει.

Μάλιστα η διοίκηση του Ερασιτέχνη -που λόγω της πανδημίας η θητεία της παρατάθηκε ως τις 30/4- εξέδωσε την Παρασκευή και ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεσμευόμαστε ως οφείλουμε άλλωστε, ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα διενεργηθούν ενόψει και της υφιστάμενης κατάστασης της πανδημίας, όταν το επιτρέψουν οι αρμόδιες αρχές και ως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ιδιαίτερα του ισχύοντος αθλητικού νόμου (ν.2725/1999) και του ισχύοντος Καταστατικού, οι οποίες προς αποτροπή αλλοίωσης της βούλησης των μελών του συλλόγου, επιτρέπουν στα νεοεγγραφέντα μέλη την άσκηση του δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» μετά παρόδου ενός (1) έτους από την εγγραφή τους στο βιβλίο μητρώου του σωματείου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το