Τοπικά

62 γιατροί και 150 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» μέσα σε δύο χρόνια

Στις 212 ανέρχονται οι προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο από το 2016 μέχρι και φέτος, ενώ αναμένονται άλλες τουλάχιστον δεκαπέντε προσλήψεις.
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία το Νοσοκομείο κατάφερε και προχώρησε στην πρόληψη πολλών εργαζομένων και γιατρών είτε μόνιμων είτε επικουρικών και συμβασιούχων μέσα από διάφορες πηγές άντλησης προσωπικού.
Από τις 212 προσλήψεις οι 62 αφορούν τους γιατρούς και οι 150 το λοιπό προσωπικό.
Αν μάλιστα θεωρηθεί ότι το σύνολο του προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου άγγιζε τα 700 άτομα μέχρι και το 2016, τότε το «Αχιλλοπούλειο» τονώθηκε σε προσωπικό σε ποσοστό ακόμη και 20%. Βέβαια στο μεσοδιάστημα υπήρξαν συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του Νοσοκομείου το 2016 προσλήφθηκαν έξι μόνιμοι γιατροί και δέκα επικουρικοί γιατροί, το 2017 δώδεκα μόνιμοι γιατροί και πέντε επικουρικοί γιατροί, το 2018 δέκα μόνιμοι γιατροί και τέσσερις επικουρικοί γιατροί.
Συνολικά σε αυτή την περίοδο προσλήφθηκαν 28 μόνιμοι γιατροί και 19 επικουρικοί γιατροί, συνολικά 47 γιατροί, ενώ τρέχει και μια προκήρυξη για πρόσληψη δεκαπέντε μόνιμων γιατρών εκ των οποίων οι περισσότεροι θα στελεχώσουν το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Όσον αφορά στο λοιπό προσωπικό από το 2016 μέχρι και σήμερα έχουν προσληφθεί 100 μόνιμοι εργαζόμενοι εκ των οποίων αρκετοί μέσω μετατάξεων, δεκατρείς επικουρικοί, 32 συμβασιούχοι από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αλλά και πέντε συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Επομένως το σύνολο των εργαζομένων ανέρχεται στους 150.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός δήλωσε πως «μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες μπορέσαμε να προχωρήσουμε στην πρόσληψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού γιατρών και άλλων εργαζομένων. Ασφαλώς και τα κενά δεν έχουν καλυφθεί. Ελλείψεις υπάρχουν, αλλά είναι πολύ πιο περιορισμένες. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την πρόσληψη και άλλων γιατρών και εργαζομένων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και των άλλων πολιτών που μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο. Έτσι αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα, κάθε δυνατότητα που δίνει η πολιτεία, ενώ μπορούμε και πληρώνουμε τους δεκάδες επικουρικούς των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το