Αθλητισμός

Τρίτη ήττα για τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, 2-0 από τον Παναθηναϊκό

Την τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα στο Πανθεσσαλικό στάδιο γνώρισε σήμερα ο Βόλος. Έχασε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να σημειώνουν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Καμπετσή στο 42’ και με τον Ιωαννίδη στο 65’. Μάλιστα, το δεύτερο τέρμα ήρθε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Χουάνκαρ στο 55’
Ο Βόλος έμεινε, πλέον, επτά βαθμούς πίσω από την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και την οποία κατέχει ο Αστέρας Τρίπολης.

Σκόραρε ο Καμπετσής για τους «πράσινους»
Το παιχνίδι άρχισε με τον Βόλο να είναι καλύτερος στα πρώτα 25 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ είχαν ορισμένες καλές στιγμές για να προηγηθούν στο σκορ.
Απείλησαν με τον Φεράρι στο 18’, όταν στη σέντρα που επιχείρησε η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Διούδη, αλλά και στο 19’ όταν μετά από μπαλιά του Ρενάτο Σάντος, ο Μπαρτόλο πλάσαρε, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παναθηναϊκού.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των παικτών του Παναθηναϊκού, ενώ στο 22’ τραυματίστηκε στο γόνατο ο Ντεντάκης, με τον Μπαριέντος να παίρνει τη θέση του στο παιχνίδι. Ο Ουρουγουανός αγωνίστηκε στον άξονα, με τον Ριένστρα να γυρίζει και να παίζει ως αριστερός μπακ.
Οι «πράσινοι», ωστόσο, μετά το 25’ βελτίωσαν την απόδοσή τους και στο 26’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Καμπετσής από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ
Στο 33’ ο Δουβίκας «έκλεψε» τη μπάλα από τον Πούγγουρα, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ρενάτο, αυτός δεν έκανε καλό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Το σκορ για τον Παναθηναϊκό άνοιξε στο 42’. Ο Σάντσες έκανε τη σέντρα, ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν απέκρουσε, με τη μπάλα να μην απομακρύνεται από την περιοχή του Βόλου. Ο Καμπετσής έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Γκρίλο, για να καταλήξει στα δίχτυα του Κλέιμαν, για το 0-1.
Ο Βόλος στο 44’ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα του Φεράρι, δεν μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα και να τη στείλουν στα δίχτυα, πρώτα ο Δουβίκας και στη συνέχεια ο Μπαρτόλο.

«Κλείδωσε» τη νίκη ο Ιωαννίδης
Ο Άνχελ Λόπεθ υποχρεώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να κάνει δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο Μπαριέντος και τη θέση του πήρε ο Κιάκος, ο οποίος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ριένστρα να επιστρέφει στον άξονα.
Στο 51’ ο Κιάκος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, σουτάροντας ψηλά άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 55’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες. Αρχικά ο Ευαγγέλου έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χουανκάρ για χτύπημα στον Γκρίλο. Ωστόσο, αφού εξέτασε το VAR έδειξε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Παναθηναϊκού.
Ο Βόλος δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή, καθώς ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κράτησε το 0-1, κατάφερε σε μια υποδειγματική αντεπίθεση να πετύχει δεύτερο τέρμα. Στο 65’ ο Μαουρίσιο πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, προχώρησε, πάσαρε στον Αϊτόρ, αυτός βρήκε πολύ ωραία τον Φώτη Ιωαννίδη, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να σουτάρει με δύναμη και να γράφει το 0-2.
Οι παίκτες του Βόλου επηρεάστηκαν ψυχολογικά, δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση, δίχως να μπορούν να απειλήσουν το τέρμα του Διούδη.
Στο 79’ το σουτ του Μπάλλα πάνω στην κίνηση δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 88’ ο Ριένστρα με σουτ πάνω στην κίνηση υποχρέωσε τον Διούδη σε σωτήρια επέμβαση.
Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου βρήκε τον Παναθηναϊκό να σημειώνει την πέμπτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, ενώ διατήρησε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι ανέπαφη την εστία του.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Τζιοβαρας (Κοζάνης)
4ος διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Κόκκινη: 55’ Χουάνκαρ
Κίτρινες: Κιάκος-Καμπετσής
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ντεντάκης (22’ λ.τρ. Μπαριέντος, 46’ λ.τρ. Κιάκος, 71’ Μπάλλας), Μήτογλου, Γκρίλο, Φερράρι, Ριένστρα, Τσόκανης, Σάντος, Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δούβικας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Χατζηθεοδώριδης, Μαουρίσιο (90’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Καμπετσής, Αϊτόρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (83’ Ιωαννίδης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το