Αθλητισμός

Κουράστηκαν από τις υποσχέσεις στον Ολυμπιακό Βόλου

Αυτό που συμβαίνει φέτος με το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι αδιανόητο. Οι 20 ομάδες της κατηγορίας είναι διατεθειμένες να τηρήσουν το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο και περιμένουν από την Πολιτεία να ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων. Όμως στο δίκαιο αίτημά τους δεν έχουν πάρει καν απάντηση. Όπως είναι λογικό, στον Ολυμπιακό Βόλου είναι έξαλλοι με την υπάρχουσα κατάσταση.

Η ελληνική Φούτμπολ Λιγκ είναι ίσως η μοναδική επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου που παραμένει στο «πάγο» σε όλη την Ευρώπη. Είκοσι ΠΑΕ με περίπου 1.000 ποδοσφαιριστές, τα προπονητικά επιτελεία και τους υπαλλήλους τους εξακολουθούν να βρίσκονται στον «αέρα», με την Πολιτεία να δείχνει πρωτοφανή αδιαφορία.
Στην Σούπερ Λιγκ 1 δόθηκε εξ αρχής η άδεια να ξεκινήσει, με τις ομάδες της να τηρούν συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Προ ημερών άρχισε και η Σούπερ Λιγκ 2 με τους ίδιους όρους, οπότε όλοι περίμεναν ότι θα έλθει και η σειρά της Φούτμπολ Λιγκ στην οποία μετέχει και ο Ολυμπιακός Βόλου.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι την περασμένη Πέμπτη θα συζητούσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων το αίτημα των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ για την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων περίπου να ξεκινούσε και το πρωτάθλημα.
Ωστόσο, η συνεδρίαση της επιτροπής μετατέθηκε για την Παρασκευή και τελικά τα μέλη της συζήτησαν για αρκετά ζητήματα, αφήνοντας απέξω το αίτημα των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ.
Όλοι όσοι ασχολούνται με την τρίτη επαγγελματική κατηγορία είναι ανάστατοι με αυτή την εξέλιξη, αφού η ίδια τους η επιβίωση εξαρτάται από το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Βλέπουν τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Μαυρωτά να αναλώνονται σε ευχολόγια, αλλά επί της ουσίας να «κρύβονται» πίσω από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και να μην κάνουν τίποτα για το πρόβλημα που ταλανίζει τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους, παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις από την Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ και τον ΠΣΑΠ. Ασχολούνται μόνο με τις εκλογές της ΕΠΟ και με αυτές που θα γίνουν σε άλλες αθλητικές ομοσπονδίες.
Πάντως, την Παρασκευή έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ότι για τις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες θα παρθεί απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στις άλλες ομάδες της κατηγορίας ελπίζουν να τους επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις από τις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε προς το τέλος του μήνα να αρχίσει το πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα «τρέφονται» μόνο από… υποσχέσεις.
Εδώ αξίζει να θυμίσουμε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι η πρώτη ομάδα που αντέδρασε στη συνεχιζόμενη κοροϊδία εκ μέρους της Πολιτείας και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη κάλεσε την κυβέρνηση να «δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα των αθλητών και των οικογενειών τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το