Αθλητισμός

Επικίνδυνη έξοδος για Βόλο στα Γιάννενα

Την πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα και την τρίτη εκτός έδρας, θα κυνηγήσει σήμερα ο Βόλος στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» και θα αρχίσει στις 17.15 (Novasports 2).
Οι «κυανέρυθροι» έχουν αποδείξει φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια πως ξέρουν και παίρνουν βαθμούς, γνωρίζοντας την ήττα μόνο από τις ομάδες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη).
Σε όλα τα ματς μακριά από το Πανθεσσαλικό είναι ανταγωνιστικοί, κατάφεραν και πήραν ισοπαλία από την ΑΕΚ στη Ριζούπολη και από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και δεν πτοήθηκαν όσες φορές έμειναν πίσω στο σκορ. Απόδειξη το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον Βόλο να βρίσκεται να χάνει με 3-0 και να καταφέρνει στο φινάλε να ισοφαρίσει σε 3-3.
Σήμερα στα Γιάννενα θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που έχουν έφεση στις ισοπαλίες. Ο Βόλος έχει να επιδείξει οκτώ συνολικά ισοπαλίες, εκ των οποίων οι τέσσερις εκτός έδρας, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έξι (τέσσερις εντός).
Αξίζει να αναφέρουμε, πως οι Γιαννιώτες έχουν αποσπάσει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (οκτώ), σε σχέση με τους αγώνες έδρας (επτά), από τη στιγμή που έχουν κερδίσει μόνο τη Λαμία (2-0).
Μόνο στα ματς με Παναιτωλικό και Λαμία ο ΠΑΣ κράτησε ανέπαφη την εστία του στους «Ζωσιμάδες», καθώς στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια οι αντίπαλοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Από την πλευρά του ο Βόλος παρουσιάζεται δυνατός μακριά από το Πανθεσσαλικό και με εξαίρεση την αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» έχει σκοράρει σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.
Να θυμίσουμε, πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Βόλος είχε νικήσει με 2-1, αν και είχε δεχθεί πρώτος γκολ από τον Γιώργο Παμλίδη στο 3’. Ο Ζαν Μπαριέντος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 56’ με πέναλτι, για να δώσει τη νίκη στον Βόλο ο Αμρ Ουάρντα στο 77’ με κεφαλιά. Σ’ εκείνο το ματς ο Αιγύπτιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Βόλου.
Για τους «κυανέρυρθους» το σημερινό ματς είναι καθοριστικής σημασίας, στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα να βρεθεί και πάλι στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.
Ο Άνχελ Λόπεθ παρακολούθησε μέσω της τηλεόρασης το παιχνίδι Κυπέλλου που έδωσε ο ΠΑΣ με τον Ατρόμητο την περασμένη Πέμπτη (2-2), είδε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα της Ηπείρου, ωστόσο, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΣ, Αργύρης Γιαννίκης, έκανε διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, αφήνοντας εκτός πολλούς παίκτες που θεωρούνται βασικοί.

Τα πλάνα του Λόπεθ
Ο Ισπανός τεχνικός του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το σημερινό παιχνίδι. Δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ζαν Μπαριέντος, ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο σημερινό ματς, με τον Ουρουγουανό να είναι απώλεια για την ομάδα. Μετρά φέτος 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τρία γκολ και είναι από τους παίκτες βαρόμετρο για τον Βόλο στη μεσαία γραμμή. Επίσης, δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο Αλμπέρτο Μπουένο (πελματιαία απονευρωσίτιδα) και δεν ακολούθησε την αποστολή στα Γιάννενα. Όπως και ο Σωτήρης Νίνης.
Όπως όλα δείχνουν, ο Μπόρις Κλέιμαν θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ενώ τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα διεκδικούν οι Ντεντάκης και Τέκιο. Ο Ισπανός επανήλθε στην αγωνιστική δράση, μετά τον τραυματισμό του και έπαιξε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦΗ την περασμένη Τετάρτη, αντικαθιστώντας τον Ντεντάκη στο 64’. Το αριστερό άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Φεράρι. Όσον αφορά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αυτό θα αποτελείται από τους Μήτογλου και έναν εκ των Σάντσες, Γκρίλο. Ο Μήτογλου έχει κερδίσει θέση βασικού στα τελευταία τέσσερα επίσημα παιχνίδια.
Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Τσοκάνης και Ριένστρα, με τον πρώτο να παίζει ένα ημίχρονο στον αγώνα με τον ΟΦΗ και να ψάχνει να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Στη μεσοεπιθετική τριπλέτα θα αγωνιστούν οι Ρενάτο Σάντος, Μπαρτόλο και πιθανότατα ο Μαρτίνες, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι Κυπέλου με τον ΟΦΗ, σκοράροντας μάλιστα το πρώτο γκολ του Βόλου. Πάντως, θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Περέα. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Δουβίκας, ο οποίος δεν έχει χάσει φέτος κανένα επίσημο παιχνίδι του Βόλου, παίζοντας σε όλα ως βασικός.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Γκαραβέλης, Κιάκος, Κολόμπο, Λογαράς, Κανελλάκης και Μπάλλας.

«Σφυρίζει» ο Γκορτσίλας
Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Βοηθοί ορίστηκαν οι Ηλίας Αλεξέας από την ΕΠΣ Μεσσηνίας και Αντώνης Αναστασάκης από την ΕΠΣ Χανίων. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την ΕΠΣ Χαλκιδικής.
Στο VAR θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας και AVAR ο Χρήστο Μπαλτάς από την Αχαΐα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το