Αθλητισμός

Αναβάλλεται το ματς του Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης – Επιπλέον 8 μέλη θετικά στον ιό

Ο κορωνοϊός χτύπησε την ομάδα του Βόλου, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Μετά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού, που ανιχνεύτηκαν την Πέμπτη στην ομάδα του Βόλου, χθες μετά και τα νέα τεστ που έγιναν, άλλα οκτώ μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος βρέθηκαν θετικά στον ιό, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση της ΠΑΕ.

Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ Βόλος ενημερώνει ότι έπειτα από τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) τεστ για κορωνοϊό, διαγνώστηκαν θετικά επιπλέον οχτώ μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση, ενώ ακολουθείται πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η ΠΑΕ Βόλος έχει ήδη ενημερώσει επίσημα τη Σούπερ Λίγκα για τα αποτελέσματα των τεστ».

Όπως γίνεται αντιληπτό, το παιχνίδι του Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης, που είναι προγραμματισμένο για αύριο Σάββατο 7/11 θα αναβληθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως τα κρούσματα στην ομάδα ενδέχεται να είναι περισσότερα από 10, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχουν προσβληθεί από το ιό και μέλη του τεχνικού τιμ και διοικητικό προσωπικό. Να τονίσουμε, πως δεν έχουν αναφερθεί ονόματα.

Όλοι έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν χρειάζονται τα άτομα που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.
Το θετικό είναι, πως μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ διακόπτεται, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής για το Nations League και της Εθνικής Ελπίδων για τα προκριματικά του Euro 2021.
Δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσοι έχουν διαγνωστεί με covid-19 να θεραπευτούν και να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Το επόμενο επίσημο παιχνίδι για τον Βόλο είναι με τον ΟΦΗ την Δευτέρα 23/11.

Κανονικά συνεχίζεται η Σούπερ Λιγκ
Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοίνωσε χθες καθολικό lockdown στη χώρα, το οποίο θα ισχύσει από αύριο Σάββατο μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο, εξαίρεση αποτελεί η Σούπερ Λιγκ, όπως και η Μπάσκετ Λιγκ, καθώς τα εν λόγω πρωταθλήματα θα συνεχιστούν κανονικά.
Παράλληλα, θα διεξάγονται κανονικά και τα παιχνίδια των διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας.
Για τον αθλητισμό ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως τρία άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως αντισφαίριση, η τοξοβολία, η ιστιοπλοϊα, η ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Σούπερ Λιγκ και της Α1 μπάσκετ, όπως προαναφέραμε, καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Ευρωλίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της UEFA, FIBA, Euroleague.
Τέλος επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων απ’ όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδώσει η ΓΓΑ για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2021.

Ο Τζήλος διαιτητής στο Άρης-ΑΕΚ
Έλληνες και όχι ξένοι διαιτητές θα διευθύνουν τελικά το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσα στον Άρη και στην ΑΕΚ.
Συγκεκριμένα «άρχοντας» του αγώνα θα είναι ο Αθνάσιος Τζήλος, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να είναι στο VAR και βοηθούς τους Κωσταρά, Μεϊντάνα.
Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος και στο Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ ο Τάσος Παπαπέτρου. Αναλυτικά οι διαιτητές:

Σάββατο 7/11
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα car.gr-Παναιτωλικός: Ευαγγέλου (Παπαδάκης, Στεφανής, 4ος Γρατσάνης, VAR: Τζοβάρας, Νικολακάκης)
19:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: Τσαγκαράκης (Σαμοΐλης, Τζιουβάρας, 4ος Περράκης, VAR: Κοτσάνης, Δημόπουλος)

Κυριακή 8/11
15:00 ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Παπαδόπουλος (Νικολαΐδης, Λ.Δημητριάδης, 4ος Μαλούτας, VAR: Σκουλάς, Μωυσιάδης)
17:15 Λάρισα-Λαμία: Φωτιάς (Μπουξμπάουμ, Μπαλτάς, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Διαμαντόπουλος, Πάτρας)
17:15 Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ: Παπαπέτρου (Κούλα Χασάν, Απτόσογλου, 4ος Γκάμαρης, VAR: Μανούχος, Χριστάκογλου)
19:30 Άρης-ΑΕΚ: Τζήλος, (Κωσταράς, Μεϊντάνας, 4ος Βάτσιος, VAR: Σιδηρόπουλος, Σπυρόπουλος)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το