Τοπικά

60 στρέμματα στην Όθρυ για τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου θα παραχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού στο Πανεπιστήμιο

Έκταση 60 στρεμμάτων θα παραχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να δημιουργηθεί Βοτανικός Κήπος.
Ανάλογη απόφαση είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και το 2017 για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 60.066,88 τ.μ. στη θέση «Τσαϊράκι» της Τοπικής Κοινότητας Κοκκωτών, για χρονικό διάστημα 50 ετών. Η έκταση θα χρησιμοποιούταν αποκλειστικά για τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου με τη συνεργασία του Δήμου Αλμυρού και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ωστόσο, η έκταση χαρακτηρίστηκε εκ παραδρομής από το Δασαρχείο Αλμυρού ως «δάσος» και όχι ως «δασική έκταση». Αυτός ο χαρακτηρισμός δεν επιτρέπει παρεμβάσεις και κατά συνέπεια τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου.
Η Διεύθυνση Δασών Βόλου, προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα, υπέδειξε σε παρακείμενη τοποθεσία έκταση ίδιας έκτασης ώστε να καλύπτονται οι όροι του Μνημονίου Συνεργασίας. Απόψε, στη συνεδρίασή του το Δ.Σ. θα λάβει απόφαση για την έγκριση παραχώρησης της έκτασης.
Ακόμη, θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για την κατάρτιση του πίνακα επιλογής παιδιών στον παιδικό σταθμό Αλμυρού. Η επιτροπή θα καταρτίσει πίνακα με τις αιτήσεις που έγιναν από 8 έως 19 Ιουλίου 2019 και στη συνέχεια θα τον υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το