Πολιτισμός

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου με τη συμμετοχή 8 χωρών

Διοργανώνεται φέτος το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, υπό την αιγίδα της ΙΟV-UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2017-2018), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στον χώρο της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, με τη συμμετοχή αποστολών από το Μεξικό, την Αργεντινή, τις Φιλιππίνες, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, την Κύπτο, την Τσεχία και την Ελλάδα.
Σκοπός της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της ειρήνης, της φιλίας, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων κάθε χώρας.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει την πολιτιστική παράδοση των διάφορων χωρών και περιοχών, και να δώσει την ευκαιρία στα μέλη των ομάδων να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μακρόχρονη φιλία.

Ταυτόχρονα να παρουσιάσει στους κατοίκους της περιοχής τον πολιτισμό και τα ήθη άλλων χωρών μέσα από μια πανδαισία ποικιλόμορφων ήχων, χορών και φορεσιών.
Επίσης, οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στην Νέα Αγχίαλο θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο, αλλά και στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και ιστορίας.

Όλα αυτά τα χρόνια καθοριστική και αμέριστη είναι η υποστήριξη και η συμπαράσταση του Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον φορέα πολιτισμού της, την «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το