Τοπικά

Αγωνία της ΑΔΕΔΥ για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της εκτελεστικής γραμματείας του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ του νομού Μαγνησίας  και σε συνέχεια των συναντήσεων, με τον σύλλογο των ιατρών και των εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 2/9/2020  επίσκεψη  από κλιμάκιο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας συνάντηση με το διοικητή του οργανισμού κ. Ντόκο παρουσία διευθυντικών στελεχών του νοσοκομείου.

Τέθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου σε νοσηλευτικό, βοηθητικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό. Το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ιατρών με αποτέλεσμα την υπολειτουργία και το πιθανό κλείσιμο κλινικών με συνέπεια τη στέρηση δευτεροβάθμιας υγείας στους πολίτες που την έχουν ανάγκη.

Συζητήθηκαν επίσης οι ελλείψεις σε υλικά, όπως μάσκες και γάντια, η ελλιπής συντήρηση του κτιρίου, η υγεία-ασφάλεια του προσωπικού και η έλλειψη μηχανήματος για μοριακή ανάλυση για τεστ του covid 19.

Ο κ. Ντόκος  συμμερίστηκε τα σοβαρά  πρόβλημα της υποστελέχωσης προσωπικού σε ειδικότητες και ιδιαίτερα στις ειδικότητες που απασχολούνται με την υγεία (νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό). Επεσήμανε τις προσπάθειες της διοίκησης για προσλήψεις προσωπικού ώστε να λειτουργούν όσο το δυνατό άρτια οι κλινικές και να παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Από την πλευρά του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας τονίστηκε ιδιαίτερα πόσο σημαντικό είναι η ενίσχυση της Δημόσιας υγείας και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε και θα παίξει στην  περίοδο της πανδημίας. Ο πολίτης της Μαγνησίας όταν έχει πρόβλημα υγείας θα πρέπει στο Αχιλλοπούλειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου να βρίσκει την ανάλογη ειδικότητα ιατρού, την ανάλογη κλινική και δεν είναι δυνατό  να τρέχει σε ιδιωτικές κλινικές και σε άλλη πόλη να νοσηλευτεί.

“Η  δωρεάν δημόσια υγεία είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κοινωνικού κράτους. Η εκτελεστική γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ του νομού Μαγνησίας δεσμεύτηκε και θα είναι αρωγός στη προσπάθεια της διατήρησης και της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και κυρίως του τομέα της υγείας.

Καλούμε φορείς, την περιφέρεια Θεσσαλίας, τοπικούς βουλευτές και κόμματα να  εργαστούν προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της Δημόσιας υγείας και της ενίσχυσης του Αχιλλοπούλειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου”, τονίζει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κωνσταντινίδης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το