Κόσμος

Το 58% των Ρώσων επιθυμεί να ταφεί ο Λένιν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους -το 58%- επιθυμούν η σορός του Λένιν να απομακρυνθεί από το μαυσωλείο και να ταφεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε με αφορμή τη σημερινή επέτειο των γενεθλίων.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Levada Center, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, όπως μεταδίδει το Interfax, σε δείγμα 1.600 ανθρώπων από 137 ρωσικές πόλεις και χωριά, το διάστημα μεταξύ 31 Μαρτίου και 3 Απριλίου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 32% όσων συμφωνούν με την απομάκρυνση της σορού από την Κόκκινη Πλατεία, επιθυμεί να ταφεί κοντά στο τείχος του Κρεμλίνου.
Ένα ακόμη 26% θέλει ο Λένιν να ταφεί στο νεκροταφείο Βόλκοβο, στην Αγία Πετρούπολη, όπου είναι οι τάφοι πολλών καλλιτεχνών, μουσικών και πολιτικών, αλλά και της μητέρας και της αδελφής του.
Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων, το 78%, λέει πως δεν επιθυμεί την απομάκρυνση του μνημείου από την Κόκκινη Πλατεία.
Κάθε δύο χρόνια, επαναλαμβάνεται η διαδικασία της ταρίχευσης στη σορό του Λένιν, η οποία βυθίζεται διαδοχικά σε διαλύματα γλυκερίνης, φορμαλδεΰδης, αιθανόλης, υπεροξειδίου του υδρογόνου και οξικού καλίου, μεταξύ άλλων. Κάθε εμβάπτιση διαρκεί περίπου 1,5 μήνα.
Πηγή: RT

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το