Τοπικά

560 κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία για παράνομη στάθμευση “Θ”

dimotikoi astynomikoi

«Μοιράζει» κλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα η Δημοτική Αστυνομία στο κέντρο του Βόλου για παράνομη στάθμευση, αλλά και στους δρόμους που εφαρμόζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Συγκεκριμένα από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και τις 23 του μήνα έχουν κοπεί 560 συνολικά κλήσεις, ενώ τα χρηματικά πρόστιμα κυμαίνονται από 20 έως 80 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Πέγιος το χρονικό διάστημα από 7 έως 18 Σεπτεμβρίου έχουν κοπεί 110 κλήσεις για παράνομη στάθμευση ΙΧ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με έμφαση την Ιάσονος και τη Δημητριάδος.
Επίσης, το χρονικό διάστημα από 9 έως 23 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί 450 παραβάσεις στους δρόμους όπου εφαρμόζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Για τις περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης σε κεντρικές οδούς το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται από 40 έως 80 ευρώ, ενώ για την ελεγχόμενη στάθμευση στα 20 ευρώ.
Να αναφερθεί ότι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας έπιασαν στην ουσία και πάλι δουλειά από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, με την επαναλειτουργία της υπηρεσίας.
Βασική αρμοδιότητα των πέντε δημοτικών αστυνομικών σε πρώτη φάση είναι ο έλεγχος του κεντρικού ιστού της πόλης και συγκεκριμένα των οδών Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού. Η Δημοτική Αστυνομία λειτουργεί σε δυο βάρδιες ημερησίως και μια το Σάββατο, ενώ έχει στη διάθεσή της και ένα σκούτερ.
Σύμφωνα με τον κ. Πέγιο, οι βάρδιες των δημοτικών αστυνόμων θα είναι δυο ημερησίως και συγκεκριμένα από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από 2 μ.μ. έως 10 μ.μ., καθώς και μια το Σάββατο, πιθανότατα κατά τις ώρες λειτουργίας της εμπορικής αγοράς.
Στους πέντε υπαλλήλους αναμένεται να προστεθούν το προσεχές χρονικό διάστημα και πέντε ακόμη από το Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου.
Να αναφερθεί ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι φορούν ειδική στολή, ενώ για την ενίσχυση της Υπηρεσίας ο αντιδήμαρχος Βόλου τόνισε πως «από την 1/1/2016 θα κινηθεί διαδικασία πρόσληψης ή μετάταξης υπαλλήλων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το