Τοπικά

557 εμβόλια θα παραλάβει το «Αχιλλοπούλειο» – Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου η έναρξη των εμβολιασμών 

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού της Μαγνησίας στις δημόσιες δομές υγείας και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου. Το Νοσοκομείο του Βόλου θα παραλάβει την Κυριακή 557 εμβόλια και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν 50 εμβολιασμοί στο προσωπικό. Η διαδικασία κάθε εμβολιασμού θα διαρκεί ένα τέταρτο και κάθε μέρα μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα εμβολιάζονται 50 άτομα, με συνεχόμενη ροή μεταφοράς εμβολίων από τη φαρμακαποθήκη της Καρδίτσας που διαθέτει την υποδομή φύλαξης και διανομής.

Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών από το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, αλλά και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ θα γίνουν στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου του Βόλου, σε εξωτερικό ιατρείο της Παιδιατρικής Κλινικής που ήδη έχει εξοπλιστεί κατάλληλα.
Ήδη ορίστηκαν και οι υπεύθυνοι γιατροί, διοικητικοί, νοσηλευτές – σύνολο 10 άτομα – που θα συμμετέχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού με το Κέντρο να λειτουργεί από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Καμία οδηγία δεν έχει δοθεί για τους ιδιώτες γιατρούς που βρίσκονται εκτός πλαισίου εμβολιασμών, ενώ ήδη δηλώνουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν στα γραφεία του Iατρικού Συλλόγου.
Το Νοσοκομείο του Βόλου επίσης θα αγοράσει αντιδραστήρια για τον προσδιορισμό μοριακής ανίχνευσης SARS-COV2, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες ενός οκταμήνου περίπου. Θα διατεθούν συγκεκριμένα 106.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το