Τοπικά

53χρονος Βολιώτης χάρισε ζωή με τον θάνατό του – Νέα δωρεά οργάνων χθες στο Νοσοκομείο

Νέα δωρεά οργάνων μέσα σε λίγες ημέρες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες αργά το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου από 53χρονο συμπολίτη του οποίου ο εγκεφαλικός θάνατος διαπιστώθηκε πριν λίγες ημέρες.
Πρόκειται για τον 53χρονο Απόστολο Θεοδώρου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, τελικά πριν λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος.
Ο 53χρονος εργάστηκε για 30 και πλέον χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος σε μηχανουργείο. Η είδηση του θανάτου σκόρπισε απέραντη θλίψη σε συγγενείς και φίλους του. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα στις 13.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Μόδεστου στα Μελισσάτικα.

O Απόστολος Θεοδώρου

Η οικογένεια του 53χρονου παρά τον πόνο για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τα αισθήματα αλληλεγγύης και αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Αμέσως στο Νοσοκομείο ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για αυτές τις περιπτώσεις. Ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, υπήρξαν επικοινωνίες με τις αρμόδιες ομάδες γιατρών και αναζητήθηκαν οι ενδεχόμενοι λήπτες που βρίσκονται στις λίστες αναμονής.
Τελικά χθες το βράδυ ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενημέρωσε το Νοσοκομείο Βόλου πως είναι η εφικτή της λήψης του ήπατος, ενδεχομένως και νεφρού. Για το ήπαρ επρόκειτο χθες αργά τη νύχτα να καταφθάσει ομάδα γιατρών από το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να κάνει τη λήψη και να ακολουθήσει μετά η μεταμόσχευση. Μάλιστα εξεταζόταν η περίπτωση να μεταβεί στο «Αχιλλοπούλειο» και ομάδα γιατρών από τη Γερμανία.
Σημειώνεται πως πριν μια εβδομάδα 61χρονος Βολιώτης με τον θάνατό του είχε χαρίσει ζωή σε πέντε συνανθρώπους μετά την απόφαση της οικογένειάς του να προχωρήσει η δωρεά οργάνων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το