Τοπικά

50χρονος Βολιώτης καταδικάστηκε για πορνογραφία ανηλίκων -Μαθητές Λυκείου παρακολούθησαν τη δίκη του

Βρέθηκαν στην κατοχή του, σύμφωνα με τη δικογραφία, 320 αρχεία εικόνων με πορνογραφικό περιεχόμενο ανηλίκων και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για πορνογραφία ανηλίκων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τη δίκη παρακολούθησαν μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας…

Πρόκειται για 50χρονο Βολιώτη, ελεύθερο επαγγελματία, που κατηγορούταν ότι στις 28 Φεβρουαρίου του 2016 είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε αποθήκη σε κεντρικό σημείο του Βόλου, 320 αρχεία εικόνων με πορνογραφικό περιεχόμενο για ανήλικους. Το υλικό είχε βρεθεί σε έρευνα της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη δικογραφία είχαν βρεθεί ένας σκληρός δίσκος 10 γιγαμπάιτ και ένας άλλος 20 γιγαμπάιτ, εντός των οποίων περιέχονταν 320 αρχεία εικόνας με πορνογραφικό περιεχόμενο.
Ο 50χρονος κατηγορούταν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο, ο οποίος αρνήθηκε ότι το πορνογραφικό υλικό ήταν δικό του.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας βρίσκονταν στην αίθουσα του Τριμελούς 41 μαθητές της Β’ Τάξης του 4ου Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας στις Κοινωνικές Επιστήμες. Οι μαθητές παρακολούθησαν στο βιωματικό μάθημα τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, γιατί όπως δήλωσε στη «Θ» ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Ζαφειρίου, που τους συνόδευε, πρέπει να γνωρίζουν ως πολίτες πως λειτουργεί η Δικαιοσύνη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το