Τοπικά

50 Πουλιά ταξίδεψαν με το Οδυσ…ΣΕΟ στον Ασέληνο της Σκιάθου

Το νησί της Σκιάθου για άλλη μια χρονιά αποτέλεσε τόπο φιλοξενίας για την κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για παιδιά 7-11 ετών.
50 Πουλιά από τη Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Καρδίτσα και την Νέα Ιωνία Μαγνησίας, μαζί με στελέχη – εθελοντές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που έστησαν την κατασκήνωση, διοργάνωσαν ένα ταξίδι εμπνευσμένο από το μύθο της Οδύσσειας και μοιράστηκαν με αυτά το όνειρο της Ιθάκης, πέρασαν 7 ημέρες στο φιλόξενο χώρο του παλιού κάμπινγκ του Ασέληνου που ευγενικά παραχώρησε στον Οδηγισμό ο Σταύρος Κανταράκιας.

Μέσα από το ίδιο το έπος του αρχαίου ποιητή Ομήρου αναδύθηκαν οι 9 Μούσες. Οι θεότητες των τεχνών προσκάλεσαν τα Πουλιά να βάλουν ξανά σε σειρά την Ομήρου Οδύσσεια. Κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης μέσα από την ραψωδία ξεπηδούσαν ένα ένα τα πρόσωπα που ο Όμηρος είχε φανταστεί. Ο Αίολος, ο φτερωτός Ερμής, η μάγισσα Κίρκη και η Καλυψώ ήταν μερικά από τα πρόσωπα της Οδύσσειας που εμφανίστηκαν στα Πουλιά άλλοτε για να τα βοηθήσουν και άλλοτε για να τα δυσκολέψουν.
Μόνο επτά ημέρες χρειάστηκαν τα Πολυμήχανα Πουλιά μαζί με τον Οδυσσέα, για να ενώσουν ένα ένα τα κομμάτια της Οδύσσειας και να φτιάξουν μια δική τους θεατρική παράσταση την οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μπούρτζι» κλείνοντας έτσι την κατασκήνωση.


Με αυτοσχέδια κοστούμια, χορογραφίες που τα ίδια τα Πουλιά εμπνεύστηκαν, τα 50 αυτά παιδιά απέδειξαν ότι η ζωή στη φύση, ο ύπνος στη σκηνή, η συνεργασία με ανθρώπους που μόλις γνώρισες και η αυτοδιοίκηση μέσα από μικρές ομάδες μπορούν να μεταμορφώσουν τα παιδιά σε δημιουργικούς ανθρώπους μακριά από τις οθόνες και το ίντερνετ.

Αυτή η σπουδαία εθελοντική δράση που ονομάζεται οδηγική κατασκήνωση λαμβάνει χώρα για 8η χρονιά στη Σκιάθο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου μας. Έμπρακτα ο Δήμος Σκιάθου, οι Σύλλογοι του νησιού και οι κάτοικοι με την εθελοντική τους βοήθεια κάνουν ευκολότερη την πραγματοποίησή της κατασκήνωσης. Πάνω από 50 επιχειρήσεις με τα προϊόντα τους, όπως μεγάλα ξενοδοχεία μέσα από τις προσφορές τους και εστιατόρια που ετοιμάζουν τα γεύματα των κατασκηνωτών μεταμορφώνονται στους μεγαλύτερους εθελοντές αγάπης.
Τα παιδιά ζούνε τον κύκλο που ενώνει τις διαφορές τους γύρω από την κατασκηνωτική πυρά, πιάνονται χέρι με χέρι για να ανοίξουν μονοπάτια που κανείς άλλος δεν έχει περπατήσει και ανακαλύπτουν νέους τρόπους καθημερινής επιβίωσης. Αυτά τα ιδιαίτερα παιδιά έφτασαν στην δική τους Ιθάκη, αλλά το καθένα μόνο του, πήρε από το ταξίδι αυτό τους ξεχωριστούς του, σπάνιους θησαυρούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το