Τοπικά

50 μαθητές στο νέο ΕΠΑΛ της Σκιάθου – Πρώτος χρόνος λειτουργίας με οικονομία-διοίκηση στο επίκεντρο

Το έντονο ενδιαφέρον μαθητών και ενηλίκων κέντρισε τελικά το Επαγγελματικό Λύκειο Σκιάθου που για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει στο νησί μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Το σχολείο ιδρύθηκε με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και ήδη οι εγγραφές ανέρχονται στις 50, αριθμός ικανοποιητικός για τα δεδομένα του τοπικού πληθυσμού.
Η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς για το ΕΠΑΛ Σκιάθου ήταν χθες με την τέλεση του αγιασμού παρουσία του δημάρχου κ. Θοδωρή Τζούμα, στελεχών του Δήμου, εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία, μαθητών και γονέων.
Ο αγιασμός τελέστηκε σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με τον ιερέα να φέρνει την εικόνα της Παναγίας της Κονίστρας.
Σημειώνεται πως το ΕΠΑΛ Σκιάθου λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, ενώ στεγάζεται σε νοικιαζόμενο χώρο στο κέντρο του νησιού ο οποίος μετά από ενέργειες του Δήμου προσαρμόστηκε στα σχολικά δεδομένα.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και του ΕΠΑΛ Σκιάθου κ. Νίκος Κατσαβριάς που έδωσε το «παρών» στον χθεσινό αγιασμό, δήλωσε πως είναι μια σημαντική μέρα για το νησί, καθώς ξεκινά τη λειτουργία του ένα νέο σχολείο. Και είναι πολύ σημαντικό που το όλο εγχείρημα έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Αυτό φάνηκε και από το συνεχές ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής που στήριξε εξαρχής την προσπάθεια με την ανεύρεση χώρων και τη διευθέτηση των λειτουργικών ζητημάτων.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το ΕΠΑΛ Σκιάθου από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχει 50 μαθητές, εκ των οποίων οι 35 στην Α’ Τάξη που θα έχει δύο Τμήματα και οι άλλοι δεκαπέντε στη Β’ τάξη με ένα τμήμα».
Συμπλήρωσε δε πως υπάρχει και η αμέριστη στήριξη από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπο Σταχτέα.

Το σχολείο έχει τον τομέα οικονομίας-διοίκησης κάτι που ταιριάζει και με το οικονομικό προφίλ του νησιού που στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό.
Στο ΕΠΑΛ διδάσκουν τρεις καθηγητές, μια οικονομολόγος που είναι και η συντονίστρια του σχολείου, ένας μαθηματικός, και ένας γυμναστής, ενώ αναμένονται και άλλες τοποθετήσεις καθηγητών, όπως φιλολόγου.
Η συντονίστρια του σχολείου κ. Φιλίτσα Ρέπουλη τόνισε πως «είναι ένα εγχείρημα που η τοπική κοινωνία το ήθελε εδώ και χρόνια. Το σχολείο διαθέτει ένα ικανοποιητικό αριθμό εγγραφών και ανάμεσα στους μαθητές υπάρχουν και ενήλικες που έχουν αποφοιτήσει από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ διαθέτοντας άλλες ειδικότητες. Όμως ενδιαφέρονται για τον τομέα της οικονομίας και διοίκησης με έμφαση και για τα τουριστικά».
Σημειώνεται πως στη Σκιάθο λειτουργούν Γυμνάσιο και ΓΕΛ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το