Τοπικά

50.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από Αλογόπορο προς Παλαιό Τρίκερι

Από τη Ζέτα Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής: Μετά από παρέμβαση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε, αρχικώς, τη χρηματοδότηση μελετών ύψους 50.000 Ευρώ για το έργο «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από Αλογόπορο προς νήσο Παλαιό Τρίκερι», που υπεβλήθη από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Με την ως άνω απόφαση, όχι μόνο αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα και η εξαιρετική σπουδαιότητα του έργου αυτού αλλά και ικανοποιείται το πάγιο και  χρόνιο αίτημα των μόνιμων κατοίκων του νησιού «Παλαιό Τρίκερι», που ταλαιπωρεί, τα τελευταία χρόνια, αυτούς αλλά και τους επισκέπτες τους, κατά τη θερινή περίοδο.

Το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει έργο πνοής για το μικρό νησί, το οποίο έχει έκταση 2,5 τετρ. χλμ και πληθυσμό 86 μόνιμων κατοίκων, ενώ το καλοκαίρι παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και εκατοντάδες επισκέπτες και του οποίου, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η υδροδότηση γίνεται μόνο μέσω μεταφοράς νερού με υδροφόρα. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο θα βελτιώσει, εξαιρετικά, την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων του νησιού και τους επισκέπτες του αλλά και θα ανακουφίσει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, στον οποίο και διοικητικά ανήκει, από την οικονομική αιμορραγία τουλάχιστον 100.000€ ετησίως, που είναι το κόστος δαπανών συντήρησης της υδροφόρας καθώς και ρυμούλκησής της από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής με ιδιωτικό ρυμουλκό, που έχει ως αφετηρία το λιμάνι του Βόλου.

Η κ. Μακρή ευχαριστεί, θερμά, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την κατανόηση του προβλήματος αλλά και για την καταλυτική παρέμβασή του ως προς τη συγκεκριμένη εξέλιξη του ζητήματος. Παράλληλα, η βουλευτής δήλωσε, εξαιρετικά, ικανοποιημένη για την απόφαση του υπουργού, η οποία βάζει, επιτέλους, τέλος, στις αναχρονιστικές μεθόδους  υδροδότησης μίας περιοχής βελτιώνοντας όχι μόνο την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της τηρώντας προδιαγραφές και πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και προωθώντας την πολιτισμική ανάδειξη αυτής”.

Ενημέρωση από τη Ζέττα Μ. Μακρή  των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για την τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού και Οικονομικών λόγω COVID-19

H πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από αίτημα των εκπροσώπων του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων «Η Μαγνησία», επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολα, χθες, αργά το βράδυ, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2020, προκειμένου να ενημερωθεί και να τους πληροφορήσει για το ακριβές περιεχόμενο της τροπολογίας επί του άρθρου 8, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας» και τους αφορά.

 

Ειδικότερα, το Υπουργείο Τουρισμού, με την ως άνω ρύθμιση θα προβεί στην ενίσχυση, μέσω ειδικής επιδότησης, των επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, καθώς θα εκπονήσει προγράμματα υποστήριξης του εσωτερικού τουρισμού. Η ενέργεια αυτή, θα στηρίξει, εμπράκτως και ουσιαστικά, τους οργανισμούς των τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του COVID 19. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας αλλά και του περιορισμού του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% των συνολικών θέσεων κάθε λεωφορείου.

 

Η κ. Μακρή, η οποία, διά της κοινοβουλευτικής οδού, στις 28 Μαΐου 2020, είχε στηρίξει τα εύλογα αιτήματα του σωματείου για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στον συγκεκριμένο κλάδο, αφού είχε προηγηθεί διαδικτυακή συνάντηση μαζί τους, ενημερώθηκε από τον κ. Κόνσολα, ότι το περιεχόμενο της ως νομοθετικής τροπολογίας έχει, ήδη, βελτιωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη από το βήμα της Βουλής, ενώ η βελτιωμένη τροπολογία θα αναπτυχθεί περαιτέρω, και θα αναλυθεί με μία σειρά υπουργικών αποφάσεων, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρχει σαφήνεια στην εφαρμογή της από όλους τους εμπλεκόμενους για την επίτευξη ουσιαστικής και αποτελεσματικής στήριξης.

 

Η κ. Μακρή ενημέρωσε, όπως της ζητήθηκε, τους ενδιαφερόμενους και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την έκβαση της συγκεκριμένης νομοθετικής βελτίωσης, η οποία ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία προκειμένου να αμβλυνθούν οι ανισότητες σε βάρος του συγκεκριμένου κλάδου, που προέκυψαν από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, ενώ ευχαρίστησε, θερμά, τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και του Υπουργείου Οικονομικών για την κατανόηση του προβλήματος και τη μέριμνα επίλυσης αυτού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το