Τοπικά

5.000 πολίτες διεκδίκησαν το δικαίωμα στη υγεία τους – Εντυπωσιακό συλλαλητήριο στο Βόλο (photos & videos)

Τα τύμπανα από τα συγκροτήματα ήχησαν και έδωσαν το σύνθημα για έναν αγώνα κατά της απορρύπανσης που δεν θα σταματήσει. Περισσότεροι από 5000 πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και κατά της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση στις βιομηχανίες από την δημοτική αρχή Βόλου. Οικογένειες με τα παιδιά τους και χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Βόλου με συνθήματα κατά της καύσης, της ΑΓΕΤ, του Α. Μπέου και του υπουργού περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.

“Φαμελλε και Μπεο, ακούστε το καλά η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά”, “αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς για ανθρώπινες ζωές”, “ούτε στον Βόλο, ούτε πουθενά, η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά”, “δεν είμαστε τσιφλίκι των πολυεθνικών, όχι στην καύση των σκουπιδιών”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στην πορεία προς την ΑΓΕΤ, μπροστάρηδες οι γονείς με τα παιδιά τους στα καροτσάκια. Όταν η αρχή της πορείας  με κατεύθυνση την ΑΓΕΤ βρισκόταν Φιλελλήνων με Πολυμέρη, η λήξη της βρισκόταν Κουμουνδούρου με Ιάσονος, σύμφωνα με την αστυνομία, στοιχείο που δείχνει το μέγεθος της κινητοποίησης των πολιτών.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το