Πολιτισμός

4ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο με την ταινία «Δεν ξέρω να λέω αντίο» σήμερα στο Αχίλλειο 

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και της κ. Αριάδνης Φωτεινής Στέλλου MSc, καθηγήτριας ισπανικής φιλολογίας, τακτική συνεργάτη του Instituto Cervantes και πρέσβειρα του Πανεπιστημίου της Salamanca στην Ελλάδα, διοργανώνεται, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής κοινότητας, το 4ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με ελεύθερη είσοδο.

Ο ισπανόφωνος κινηματογράφος καταφέρνει κάτι μοναδικό, προσελκύει στις σκοτεινές αίθουσες ταυτόχρονα τους σινεφίλ και το ευρύ κοινό και μάλιστα οι ταινίες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα παραγωγής, κόβουν αξιοζήλευτο αριθμό εισιτηρίων, τόσο στις ισπανικές, όσο και στις νοτιοαμερικανικές αίθουσες, ενώ διαχρονικά αγαπιούνται από το ελληνικό κοινό.
Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους των κινηματογραφικών προβολών του Φεστιβάλ θα προβληθούν δύο σημαντικές ταινίες του σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου.

Σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία No sé decir adiós (Δεν ξέρω να λέω αντίο) (Ισπανία, 2017 97’) του Lino Escalera. Η Κάρλα λαμβάνει μια απροσδόκητη κλήση από την αδελφή της Μπλάνκα. Ο πατέρας τους, ο Χοσέ Λουίς (Juan Diego), με τον οποίο δεν έχει μιλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον οποίο έχει μια περίπλοκη σχέση, βρίσκεται σε τελικό στάδιο από ασθένεια. Την ίδια μέρα, παίρνει πτήση για την Αλμερία και ταξιδεύει στη μικρή του πόλη για να τον συναντήσει, στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας, στο οποίο ζει η αδελφή της με την οικογένειά της. Παρόλο που οι γιατροί του δίνουν λίγους μήνες ζωής, η Κάρλα αρνείται να το αποδεχτεί και, ενάντια στη γνώμη όλων, αποφασίζει να τον μεταφέρει στη Βαρκελώνη για να τον θεραπεύσουν εκεί. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ενάντια στον χρόνο, στη διάρκεια του οποίου θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από μια πραγματικότητα που κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει και να εκμεταλλευτεί για να ανακτήσει όλο τον χαμένο χρόνο.

Αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου θα προβληθεί η επόμενη ταινία Una pistola en cada mano (Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι) (Ισπανία, 2012, 95’). Μέσα από έξι σπονδυλωτές ιστορίες και κόντρα στο στερεότυπο που θέλει τους άντρες να μην επικοινωνούν μεταξύ τους εκφράζοντας βαθύτερες σκέψεις, φόβους και προβληματισμούς, η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν κορυφαίοι ηθοποιοί του σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου, μας παρουσιάζει μία άλλη άποψη με πολύ χιούμορ.
Οι δύο ταινίες θα προβληθούν στις 19.30.


Το 4ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο υποστηρίζεται από το «Instituto Cervantes», την ισπανική πρεσβεία, το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και «Το Κοινόν των Μαγνήτων».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το