Τοπικά

48.000 κυβικά χλωριωμένα λύματα έπεσαν στο λιμάνι του Βόλου 

Σχεδόν 48.000 κυβικά χλωριωμένα λύματα έπεσαν από το πρωί της Τετάρτης μέχρι χθες το απόγευμα μέσω του υπερχειλιστή στο λιμάνι του Βόλου, λόγω της ζημιάς που είχε υποστεί ο καταθλιπτικός αγωγός της ΔΕΥΑΜΒ. Η ζημιά αποκαταστάθηκε χθες γύρω στις 4.30 μ.μ. και τα αστικά λύματα παροχετεύτηκαν και πάλι για επεξεργασία στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού από τις 5.30 μ.μ., με τη διοίκηση της Επιχείρησης να αναφέρει πως «το κεντρικό αντλιοστάσιο τέθηκε ξανά σε λειτουργία».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ, σε καθημερινή βάση τα χλωριωμένα λύματα που έπεφταν μέσω του υπερχειλιστή στο λιμάνι του Βόλου ήταν 21.200 κυβικά και από τη στιγμή που για την αποκατάσταση της ζημιάς απαιτήθηκαν περίπου 54 ώρες, εκτιμάται ότι συνολικά η ποσότητα έφτασε τις 47.700 κυβικά.
Όλες τις προηγούμενες ημέρες η έντονη δυσοσμία κυριαρχούσε στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη ζημιά στον καταθλιπτικό αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ μέσα σε χρονικό διάστημα ενός περίπου μήνα.

Να αναφερθεί ότι στον υπερχειλιστή στο λιμάνι κατέληγαν χλωριωμένα τα λύματα από το πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα στα δυο αντλιοστάσια στις Αλυκές, καθώς και από τα Αϊβαλιώτικα και τη Βιομηχανική Περιοχή, κατέληγαν κανονικά για επεξεργασία στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το