Τοπικά

43 γωνιές ανακύκλωσης στον Δήμο Βόλου

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, που συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 27 Μαρτίου, έρχεται προς συμπλήρωση προηγούμενη απόφασή της αναφορικά με την έγκριση μελέτης του υποέργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού γωνιών ανακύκλωσης» του έργου «δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης στον Δήμο Βόλου». Θα υποβληθεί προς έγκριση η μελέτη του υποέργου για την προμήθεια εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.157.044 ευρώ συμπληρωμένη με τους εξής όρους: Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να εκδώσει με δικά του έξοδα όλες τις νόμιμες άδειες – εγκρίσεις από τις σχετικές υπηρεσίες για την τοποθέτηση των συστημάτων, ο ανάδοχος να διαθέτει οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια ίση με το σύνολο του προϋπολογισμού της ανάλογης κατηγορίας σε όμοια ή παρόμοια συστήματα των τριών τελευταίων ετών που θα αποδεικνύεται από σχετικές συμβάσεις και τεχνική και επαγγελματική ικανότητα που αποδεικνύεται από καταστάσεις απασχόλησης εξιδεικευμένου προσωπικού και το κόστος αποκατάστασης αστοχίας θέσεων θα βαρύνει τον ανάδοχο. Αναλυτικότερα η εν λόγω Πράξη αφορά στη δημιουργία 43 «Γωνιών Ανακύκλωσης» εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, και σε όλη την έκτασή του με στόχο να καλύψουν σημαντικό ποσοστό των κατοίκων τους.
Οι σχεδιαζόμενες «Γωνιές Ανακύκλωσης» με τα υπόγεια και υπέργεια συστήματα κάδων θα περιλαμβάνουν τη διαλογή τεσσάρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών ήτοι: χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο (οι 15 γωνιές) και διαλογή δύο ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών ήτοι χαρτί και σύνθετη συσκευασία (οι 28 γωνιές).
Αναλυτικά το Υποέργο αφορά προμήθεια και εγκατάσταση:
– Σαράντα υπόγειων κάδων για τη χωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικών, γυαλιού και μετάλλου, χωρ. 2,5m³ (περίπου έκαστος), που θα τοποθετηθούν σε δέκα σημεία – «Γωνιές Ανακύκλωσης» – σε συστοιχίες τεσσάρων κάδων προκειμένου να υπάρξει διακριτή συλλογή-διαχωρισμός ανακυκλώσιμων. Οι κάδοι θα είναι δύο τύπων: με κλειστό πυθμένα (1ος τύπος για τη συλλογή πλαστικών, μετάλλων και χαρτιού) και με ανοιγόμενο πυθμένα (2ος τύπος για συλλογή γυαλιού) κατάλληλοι:
-4500 «Έξυπνων Kαρτών Aνακυκλωτή», που θα διανεμηθούν στους δημότες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
-Δύο ελαφρών διακοσμητικών κατασκευών στεγάστρου για την οριοθέτηση δύο «Γωνιών Ανακύκλωσης».
-Τεσσάρων αυτόνομων φωτιστικών δημοτικού φωτισμού που θα εγκατασταθούν ανά ζεύγος σε δύο «Γωνιές Ανακύκλωσης».
-16 υπόγειων κάδων με σύστημα βύθισης – ανύψωσης για την χωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικών, γυαλιού και μετάλλου, χωρ. 1.100lt (περίπου έκαστος), που θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία – «Γωνιές Ανακύκλωσης».
-Τεσσάρων κάδων σε μεταλλικό οικίσκο για την χωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικών, γυαλιού και μετάλλου, χωρ. 1.100lt (περίπου έκαστος), που θα τοποθετηθούν σε ένα σημείο.
-56 υπέργειων κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων δύο ρευμάτων για τη χωριστή συλλογή χαρτιού και σύνθετης συσκευασίας, σε ειδικά μεταλλικά συστήματα ανακύκλωσης, χωρητικότητας 120 λίτρων ανά στόμιο ρίψης που θα τοποθετηθούν σε 28 σχολικές μονάδες.

Αντικατάσταση λαμπτήρων με εναερίτη
Εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων σε ιστούς φωτισμού από αδειούχο ηλεκτρολόγο εναερίτη θα εκτελεστούν στον Δήμο Βόλου και η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει τη σχετική μελέτη. Οι εργασίες θα γίνουν σε διάφορα χωριά των δημοτικών ενοτήτων σε περιοχές στις οποίες η υπηρεσία αδυνατεί να αντικαταστήσει με το καλαθοφόρο όχημα διότι δεν υπάρχει πρόσβαση για οχήματα. Επειδή οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες είναι διάσπαρτοι στα διάφορα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, για την ταχύτερη αντικατάστασή τους η υπηρεσία μας προτείνει την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας σε εξωτερικό συνεργάτη. Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης είναι 5.952 ευρώ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα φωτιά στον ΧΥΤΑ Βόλου – Φωτιά σε σπίτι στην Ευξεινούπολη

Νέα φωτιά ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Βόλου πριν λίγη ώρα. Στο σημείο μετέβησαν τρία οχήματα της…

16 Μαρτίου 2024

Ανήλικοι εγκλωβίστηκαν στην κοίτη του Ιλισσού ύστερα από ξαφνική μπόρα

Περιπέτεια για παρέα ανηλίκων το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στον Ιλισσό ποταμό, στην Αττική, λόγω…

16 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Πήγε να βγάλει σέλφι, λέει ο παππούς του 15χρονου

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από την είδηση του θανάτου του 15χρονου Γιάννη, που…

16 Μαρτίου 2024

Ανήλικοι εγκλωβίστηκαν στην κοίτη του Ιλισσού ύστερα από ξαφνική μπόρα

Περιπέτεια για παρέα ανηλίκων το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στον Ιλισσό ποταμό, στην Αττική, λόγω…

16 Μαρτίου 2024

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 22 Μαρτίου

Κατά την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου, θα καταβληθούν 90.223.745 ευρώ σε 96.786 δικαιούχους, στο…

16 Μαρτίου 2024

Crow: Aντιδράσεις από τους θαυμαστές για το πρώτο τρέιλερ της ταινίας

Το ριμέικ του «Crow» έλαβε αρνητικές αντιδράσεις, μετά την κυκλοφορία του πρώτου επίσημου τρέιλερ. Ο…

16 Μαρτίου 2024