Τοπικά

40χρονος απείλησε να σκοτώσει τον πατέρα του για να αποσπάσει χρήματα – Ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο

Κατηγορούνταν ότι απείλησε τον πατέρα του πως αν δεν του έδινε χρήματα, θα τον σκότωνε και χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή, απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και φθορά ξένης περιουσίας.

Ο 40χρονος Βολιώτης, όπως αναφέρθηκε στην ακροαματική διαδικασία, φέρεται να ζήτησε χρήματα από τον πατέρα του, διαφορετικά απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ο πατέρας του αρνήθηκε να του δώσει και όπως φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο, αυτό γίνεται συνέχεια από την ηλικία των 15 ετών… Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον 40χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος αποπειράθηκε να ρίξει γροθιά στον πατέρα του, την ώρα που ο τελευταίος βρισκόταν στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου του, ωστόσο έβαλε μπροστά τη μηχανή και έφυγε, ενώ από τη γροθιά ράγισε το παρμπρίζ του οχήματος. Ο πατέρας του φέρεται να κατέθεσε ακόμη πως ο γιος του είναι χρήστης ναρκωτικών και παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΟΚΑΝΑ, ωστόσο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως κάνει χρήση ναρκωτικών εδώ και καιρό και μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι ελέγχεται γι’ αυτό. Ο 40χρονος ζήτησε συγνώμη από τον πατέρα του πολλές φορές στη διάρκεια της δίκης και φέρεται να δήλωσε απολογούμενος πως έπρεπε να είχε φύγει από το πατρικό σπίτι εδώ και χρόνια, για να κάνει τη ζωή του. Φέρεται επίσης να δεσμεύτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι θα νοικιάσει σπίτι και θα φύγει από το πατρικό του, καθώς εργάζεται.

Ο περιορισμός στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η «κοινωνική αποστασιοποίηση», η αναστολή εργασίας, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για έκφραση της βίας σε μια προϋπάρχουσα κακοποιητική σχέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, οι δικογραφίες ενδοοικογενειακής βίας το 2020 αυξήθηκαν 27% σε σύγκριση με το 2019. Ειδικότερα σχηματίστηκαν 52 δικογραφίες, έναντι 41 το 2019. Βασική αιτία οι συνθήκες του πολύμηνου εγκλεισμού λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, που επέτειναν τις όποιες δυσκολίες συμβίωσης υπήρχαν μεταξύ συζύγων ή μεταξύ γονέων και παιδιών. Καθημερινά οι αστυνομικοί καλούνται να συλλάβουν άνδρες αλλά και γυναίκες, που επιτίθενται στους ή στις συζύγους τους, στους γονείς τους, ακόμη και στα παιδιά τους… Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, κατά το 2018 είχαν καταγραφεί 54 επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας. Τα στοιχεία της Αστυνομίας δείχνουν ένα μόνον μέρος του προβλήματος, καθώς τα περισσότερα περιστατικά δεν φθάνουν στο Αστυνομικό Τμήμα και στις δικαστικές αίθουσες. Το 2017 τα επεισόδια ήταν 40, το 2016 ήταν 39 και το 2015 47…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το