ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέθανε ο Κώστας Πολίτης

Ελλάδα

O καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

400 καταρτιζόμενοι στο δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

Στις έξι ανέρχονται οι νέες ειδικότητες οι οποίες θα λειτουργήσουν για το φθινοπωρινό εξάμηνο στο δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Για φέτος ο συνολικός αριθμός των καταρτιζομένων αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 άτομα δείχνοντας πως τα ΙΕΚ στη σημερινή εποχή της κρίσης αποτελούν μια σημαντική διέξοδο για τους νέους.
Ειδικότερα από το υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκαν οι εξής έξι ειδικότητες: Τεχνικός μαγειρικής-αρχιμάγειρας, Βοηθός φαρμακείου, Τεχνικός εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ.
Ο διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ Βόλου κ. Γιώργος-Αριστείδης Παπαθανασίου επισήμανε πως «ξεκινάμε στο φθινοπωρινό εξάμηνο με έξι ειδικότητες από τις εννέα αρχικά που είχαμε εμείς προτείνει στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης. Ειδικότερα δεν μας εγκρίθηκαν οι ειδικότητες 1)δημοσιογραφίας, συντακτών, ρεπόρτερ, 2) λογοτεχνικής επιμέλειας κειμένων και 3) στελέχους ασφαλείας προσώπων και υποδομών. Και για αυτές τις τρεις ειδικότητες υπήρχε ενδιαφέρον από καταρτιζόμενους. Μάλιστα η ειδικότητα της δημοσιογραφίας θα λειτουργούσε μετά από 20 χρόνια».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτή την περίοδο διεξάγονται οι εγγραφές των καταρτιζομένων, ενώ έχουμε και μεγάλο αριθμό επιλαχόντων. Λογικά θα έχουμε σε καθεμιά από τις έξι ειδικότητες 30 καταρτιζόμενους. Επίσης έχουμε άλλες πέντε ειδικότητες που φέτος θα είναι στο Γ’ εξάμηνο. Συνολικά οι καταρτιζόμενοι στο ΙΕΚ θα αγγίζουν τους 400 και σε αυτούς συνυπολογίζονται και το πέμπτο εξάμηνο της πρακτικής. Γενικά έχουν αυξηθεί οι καταρτιζόμενοι, γιατί βλέπουν ότι υπάρχει μετέπειτα αποκατάσταση».
Ο κ. Παπαθανασίου εξήγησε πως «η επιλογή των έξι ειδικοτήτων έγινε κατόπιν έρευνας που διεξήχθη στην αγορά εργασίας, επικοινωνίας με εκπροσώπους αρμόδιων φορέων, όπως του Επιμελητηρίου, ενώ έγινε και ένα γκάλοπ στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ για ποιες ειδικότητες έχουν ζήτηση. Όλα τα στοιχεία αξιολογήθηκαν και καταλήξαμε στις ειδικότητες αυτές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το