Τοπικά

40 χρόνια ζωής για το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου – Εργασίες για ίντερνετ σε όλες τις αίθουσες

Σύνδεση με το διαδίκτυο επιδιώκεται να αποκτήσουν όλες οι αίθουσες στο σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου το οποίο φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής έχοντας κατασκευαστεί το 1981, ενώ εκεί λειτουργούν τρεις εκπαιδευτικές μονάδες.
Το σχολείο εδώ και καιρό αντιμετωπίζει διάφορα κτιριολογικά προβλήματα που ο Δήμος επιχειρεί να αντιμετωπίσει. Άλλωστε πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης με πολλούς χώρους. Ενδεικτικά ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος που φοίτησε ως μαθητής στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συγκεκριμένου διδακτηρίου επισήμανε πως «συνολικά στο συγκρότημα υπάρχουν 250 διαφορετικοί χώροι με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα».
Η αναβάθμιση των αιθουσών με ίντερνετ έρχεται σε μια περίοδο που η σύνδεση της εκπαίδευσης με τα ψηφιακά εργαλεία είναι όλο και πιο αλληλοεξαρτώμενη.
Εδώ και λίγους μήνες είχαν αρχίσει ηλεκτρολογικές εργασίες από συνεργεία του Δήμου με στόχο να τοποθετηθούν συστήματα σύνδεσης ίντερνετ σε όλες τις αίθουσες.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο. Οι αίθουσες είναι 22 εκ των οποίων οι περισσότερες δεν είχαν ίντερνετ. Το κτίριο είναι παλιό, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και δεν υπήρχαν υποδομές για τέτοιους είδους εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να τις αναβαθμίσουμε με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ώστε να καλύψουμε και το τομέα της σύνδεσης με το ίντερνετ. Για παράδειγμα εγκαταστάθηκαν πρίζες ρεύματος και ίντερνετ μαζί. Είναι ένα μεγάλο έργο» τόνισε ο κ. Κόκκινος και συμπλήρωσε πως «πλέον στη μαθησιακή διαδικασία θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Πριν την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης ίντερνετ είχαμε διαδίκτυο σε τέσσερις αίθουσες που διαθέτουν και διαδραστικούς πίνακες».

Στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου στεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας , το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, και το δημόσιο ΙΕΚ Βόλου.
Στο μεταξύ με μεγάλο ενδιαφέρον το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας αναμένει και την εξέλιξη του θέματος με τη μαθητεία, την εργασία δηλαδή απόφοιτων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Από το σχολείο ενδιαφέρθηκαν να απασχοληθούν φέτος τουλάχιστον 25 απόφοιτοι και πλέον οι ελπίδες στρέφονται για τη νέα σχολική χρονιά.

Στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού η Μαγνησία
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation- ISF). Η Γενική Συνέλευση διεξήχθη σε υβριδική μορφή λόγω της πανδημίας COVID 19. Φυσική παρουσία είχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Executive Committee). Συνολικά, με φυσική παρουσία ή μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, συμμετείχαν περισσότερα από εκατό άτομα εξειδικευμένα στον σχολικό αθλητισμό από 74 χώρες-μέλη και από τις πέντε ηπείρους. Ο δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και τη ΔΔΕ Μαγνησίας το γεγονός ότι τη χώρα μας και το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων εκπροσώπησε εκτός από το μέλος
της Εκτελεστικής Επιτροπής της ISF κ. Δασκαλάκης Στέλιος και ο κ. Μπένης Σταμάτης, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Μαγνησίας. Τη Γενική Συνέλευση απασχόλησαν κυρίως τα θέματα των τελικών προετοιμασιών για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις της ISF που είναι οι: Πρώτοι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες κάτω των 15 ετών (1st ISF U15] WSSG) που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στη Σερβία (Βελιγράδι) από 11 έως 19/9/2021, η 18η Γυμνασιάδα (Jinjiang-Κίνα) τον Οκτώβριο του 2021 (16-23/10/21), οι Πρώτοι Παγκόσμιοι Αγώνες για εκπαιδευτικούς (1st Universal Teachers’ Games) στην Κροατία (26-31/10/2021), η διοργάνωση «She Runs» στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2022, η 19η Γυμνασιάδα το 2022 στη Νορμανδία-Γαλλία και η 20η το 2024 στο Ekaterinburg-Ρωσία. Όπως ανέφερε ο δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας «είναι σημαντικό ότι στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έγινε συστηματική και επισταμένη αναφορά στην αναγκαιότητα νέων συνεργασιών που χρειάζεται να επιδιωχθούν με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες Αθλημάτων για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και είναι ενθαρρυντικό ότι η ηγεσία της ISF δεσμεύτηκε να εργασθεί για να προωθηθούν οι αρχές του «GENERATION EQUALITY FORUM»
του Ο.Η.Ε. και η αρχή της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το