Τοπικά

4.787 κλήσεις το πρώτο 5μηνο του 2016 από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου

kliseis_dimotikis_astynomias

Συνολικά 4.787 κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ) βεβαιώθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία Βόλου σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών και συγκεκριμένα από τις 5 Ιανουαρίου 2016 έως και το τέλος Μαΐου 2016.

Πιο αναλυτικά, η Δημοτική Αστυνομία για το χρονικό διάστημα από 5 Ιανουαρίου 2016 έως και 31 Μαΐου 2016 βεβαίωσε 712 κλήσεις για παράνομη στάθμευση – ΚΟΚ και 4.075 κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση – ΣΕΣ.
Το ίδιο χρονικό διάστημα έγιναν 55 έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος και περίπτερα ενώ η υπηρεσία δέχθηκε και 10 καταγγελίες.
Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το λιγοστό προσωπικό της υπηρεσίας αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Πέγιος, ενώ επισήμανε πως για να αλλάξει η εικόνα της πόλης θα πρέπει να συμβάλλουν πάνω και πρώτα από όλους οι ίδιοι οι δημότες.
Υπενθυμίζεται πως οι οδηγοί μπορούν να προμηθεύονται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης από καταστήματα και περίπτερα με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης».
Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατή από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.

Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία είναι δωρεάν, εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία ώρα, ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Τέλος σημειώνεται πως το ωράριο λειτουργίας της Υπηρεσίας είναι από τις 7.30 π.μ. έως και 3.00 μ.μ. και το τηλέφωνο καταγγελιών είναι το: 24210-23023.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το