Τοπικά

39χρονος καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη στα επεισόδια για την κεραία της Ζαλόγγου 

Η ένταση που είχε επικρατήσει στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της οδού Ζαλόγγου στους Αγ. Αναργύρους Βόλου, τον Νοέμβριο του 2016, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα κτιρίου της περιοχής, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου συζητήθηκε η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 39χρονο, γιο του ιδιοκτήτη του κτιρίου, για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Κάτοικοι της περιοχής που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο, εξέφρασαν άλλη μια φορά την αντίδρασή τους στην κεραία.
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 39χρονο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο 39χρονος κατηγορούταν ότι είχε κινηθεί ηθελημένα και σκόπιμα με το φορτηγό αυτοκίνητό του και είχε τραυματίσει έναν 57χρονο, που διαμαρτυρόταν για την κεραία. Ο 57χρονος φέρεται να είχε τραυματιστεί στο χέρι του και να είχε υποστεί διάσειση, παραμένοντας τρεις ημέρες στο Νοσοκομείο.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής χαρακτήρισε ηθελημένη και σκόπιμη την κίνηση του 39χρονου με το φορτηγό του, προκαλώντας τον τραυματισμό του 57χρονου, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης αντέκρουσε ότι η ενέργεια του κατηγορούμενου δεν ήταν εσκεμμένη, δεν ήταν τροχαίο ατύχημα εξ αμελείας, καθώς το πόδι του παθόντα ήταν άθικτο, ενώ υποστήριξε πως στο Δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι ήταν επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Απερίσκεπτη και επιπόλαιη χαρακτήρισε την ενέργεια του 39χρονου ο εισαγγελέας, που πρότεινε την ενοχή του.
Το ατύχημα είχε συμβεί στις 12 Νοεμβρίου του 2016, στις 6.15’ το απόγευμα, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αγ. Αναργύρων Βόλου, κατά της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ο 39χρονος φέρεται να είχε οδηγήσει το φορτηγό του μέχρι την είσοδο του σπιτιού του, τραυματίζοντας τον 57χρονο, ωστόσο όπως ανέφερε χθες απολογούμενος, είδε ξαφνικά δύο ανθρώπους από τους συγκεντρωμένους, να πέφτουν πάνω στο καπό του οχήματος. Ο ένας ξάπλωσε μετά και σπαρταρούσε… Βγαίνοντας από το όχημά του ο 39χρονος ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση από επτά συγκεντρωμένους, που τον χτυπούσαν… «Ήθελαν να μας ενοχοποιήσουν για την κεραία», τόνισε ο 39χρονος.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης εκείνη την ημέρα είχε τραυματιστεί ο 67χρονος πατέρας του 39χρονου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το