Ελλάδα

37χρονος λήστεψε 25 φαρμακεία μέσα σε 2 μήνες

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στα κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων στα φαρμακεία, αφού αποτελούν εύκολο στόχο για τους κακοποιούς, αφού ενδεικτικά προ ημερών συνελήφθη 37χρονος, ο οποίος είχε ληστέψει 25 φαρμακεία στην Αττική μέσα σε μόλις δύο μήνες.
Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας συνελήφθη τελικά στο Μαρούσι ο διαβόητος ληστής των φαρμακείων. Στην ιστοσελίδα του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει δημιουργησει εδώ και δύο μήνες, μια στήλη όπου αναφέρονται όλες οι επιθέσεις των κακοποιών.
Πάντως, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, οι κακοποιοί εκτός από χρήματα αρπάζουν και προϊόντα.
Σε βίντεο-ντοκουμέντο, που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας φαρμακείου στην Ηλιούπολη, φαίνεται ο ληστής να μπαίνει στο φαρμακείο, παριστάνοντας τον πελάτη, και μιλώντας στο κινητό του, για να μην κινεί υποψίες, παραγγέλνει φάρμακα. Στη συνέχεια βγάζοντας ένα ασημένιο πιστόλι απείλησε της γυναίκες υπαλλήλους. Οι ίδιες “πάγωσαν” και χωρίς δεύτερη σκέψη άνοιξαν το συρτάρι του ταμείου και του έδωσαν άμεσα τα χρήματα από τις εισπράξεις, μέσα στη σακούλα με τα φάρμακα.
“Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των φαρμακοποιών της Ηλιούπολης, καθώς είχε ληστέψει πέντε συναδέλφους μου, μέσα σε ένα μήνα. Χτυπούσε πάντα στο κλείσιμο του ωραρίου, πάντα προσποιούμενος τον πελάτη, μιλώντας στο κινητό, άρπαζε τα χρήματα , ενώ χαρακτηριστικό του ήταν και τα κόκκινα παπούτσια”, λέει ο φαρμοκοποιός Νίκος Ιωσηφίδης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το