Πολιτισμός

34ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου με τους David Grimes και Michael Nigro – Δύο θρύλοι της Κιθάρας από την Καλιφόρνια

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 9 μμ, στον Πολυχώρο Τέχνης (Αντωνοπούλου 17), οι δύο θρύλοι της Κιθάρας από την Καλιφόρνια ο David Grimes και ο Michael Nigro θα δώσουν Ρεσιτάλ Κιθάρας στα πλαίσια του 34ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου. Ο David Grimes είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της Κιθάρας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Πρόεδρος επί σειρά ετών του “Guitar Foundation of America” (του μεγαλύτερου Οργανισμού Κιθάρας στον κόσμο) και ενεργό Μέλος επί σειρά ετών του “Volos World Guitar Festival ” !!!

O David Grimes έρχεται από την Καλιφόρνια για να διευθύνει την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στα έργα του Γιώργου Φουντούλη “Delirium”, Αντίλαλος” και “Ρεμπέτικο”, το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου.  Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης. 

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

Στην κύρια συναυλία του φεστιβάλ, το Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 9 μμ, θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη και του σπουδαίου Αμερικανού κιθαριστή και μαέστρου David Grimes. Συμμετέχουν διεθνείς σολίστ.

Η διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS θα ηχογραφήσει, θα μαγνητοσκοπήσει και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις μεγαλύτερες πλατφόρμες μουσικής του κόσμου όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Μεταξύ άλλων, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στις 8 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, θα παρουσιάσει τον “Αντίλαλο”, έναν Ύμνο για την Κύπρο, σε ποίηση του Αδάμου Μουζουρή, (Προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μαγνησίας), καθώς επίσης και ένα μέρος από το “Μονόγραμμα” του Ελύτη σε πρώτη παγκόσμια μελοποίηση από τον Γιώργο Φουντούλη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν σπουδαίοι δάσκαλοι, σολίστ και διευθυντές άλλων Φεστιβάλ, όπως ο Στέλιος Γκόλγκαρης – διεθνής σολίστ της “Sony Classical” και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, ο Vadim Bobyr – διεθνής Ρώσος κιθαρίστας και μόνιμο Μέλος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου και πολλοί άλλοι.

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το