Τοπικά

34η Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων στα Χάνια

Στα Χάνια Πηλίου στο Εκπαιδευτικό και Προσκοπικό Καταφύγιο «Κένταυρο» έγινε το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου 2019 η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση των Παλαιών Προσκόπων της Μαγνησίας προς τιμή του ναϊδρίου του αφιερωμένου στην Αγία Παρασκευή και στον Άγιο Γεώργιο. Το ναΐδριο έχει 2 ονόματα Αγίων, του Αγ. Γεωργίου, που είναι ο προστάτης των προσκόπων, και της Αγ. Παρασκευής, που εορτάζει μέσα στην κατασκηνωτική περίοδο. Έτσι καθιερώθηκε η συνάντηση να γίνεται ανήμερα, πριν ή μετά την εορτή.
Οι προετοιμασίες για τη συνάντηση ξεκίνησαν από τον Ιούνιο με συντήρηση και επισκευές του ναϊδρίου και του εξωτερικού χώρου του όπως πλάκες σκάλας ναϊδρίου από τον Κεραμίδα Γ., σοβατίσματα, αρμολόγηση και βαψίματα. Οι εργασίες έγιναν από τους Σαχίνη Χ., Παναγιωτόπουλο Μ., Αγγλογάλλο Γ., Παράσχας Γ., αρχηγό της Ένωσης Ανδρινό Σ. και τον Παπαευσταθίου Σ. που προσέφερε τα χρώματα.

Τη Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία τέλεσε ο ιερέας Ιωάννης Σταθόπουλος με ψάλτη τον παλαιό πρόσκοπο Σαχίνη Χ. και διάκονο του ιερού ο παλαιός πρόσκοπος Αγγλογάλλο Γ. Τη λειτουργία τίμησε με την παρουσία του ο ευρισκόμενος στα Χάνια θεοφιλέστατος Σηλυβρίας κ. Μάξιμος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, όπως και ο κ. Γ. Καλτσογιάννης.
Στη λειτουργία παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής γενικός έφορος του Σ.Ε.Π. Προπονάς Π. και μέλος Δ.Σ. Χαλιάσος Ν., ο περιφερειακός έφορος Μαγαλιός Κ., η έφορος δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας Μαγνησίας Ράπτη Ε., ο έφορος Παλαιών Προσκόπων Φλαμουρζόγλου Ι. και ο έφορος Κατασκηνωτικού Τατάκος Κ., ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Π.Π.Π.Ε. Μαγνησίας Τζουβάρας Α. και ο επίτιμος αρχηγός Ε.Π.Π.Π.Ε. Μαγνησίας Οικονομίσης Κ. Επίσης από την 58η Ε.Π.Π. ο αρχηγός Σκυργιάννης Μπ., Κεφαλάς Ν. και άλλα μέλη, 9η Ε.Π.Π., 7η Ε.Π.Π., 6η Ε.Π.Π. ο αρχηγός Γεωργίου Θ., από την Ομάδα Συνεργασίας των Οδηγών παραβρέθηκε η κ. Καλτσογιάννη Μ. και άλλες κυρίες.
Η υπαρχηγός προγράμματος Φωτίου Λ. επιμελήθηκε το σενάριο και τα κοστούμια του «Ο Καραγκιόζης Παλαιός Πρόσκοπος», που παρουσιάσθηκε με επιτυχία την Κυριακή 28 Ιουλίου στον χώρο της πυράς και έλαβαν μέρος οι: Περιφερειακός έφορος Μαγνησίας Μαγαλιός Κ. – Πασάς, έφορος Παλαιών Προσκόπων Φλαμουρτζόγλου Ι. – Βεζύρης, Μακρυγιάννης Α. – Χατζηαβάτης, υπαρχηγός Προγράμματος Φωτίου Λ. – Καραγκιόζης, Παναγιωτόπουλος Μ. – Κολλητήρι, Ταμπακολόγος Α. – Κοπρίτης, Σαχίνης Χ. – Μπάρμπα Γιώργος, Αγγλογάλλος Γ. -Σταύρακας, Σκινίτης Π. – Μορφονιός και Κασσάνδρας Ν. – Νιόνιος. Οι παραπάνω δημιουργούσαν παιχνίδια, δοκιμασίες και τραγούδια στους παρακολουθούντες και συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ακολούθησαν δύο απονομές μεταλλίων του Παλαιού Προσκόπου στον Σαχίνη Χαρίτων από το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. Χαλιάσο Ν. και στον Παναγιωτόπουλο Μ. από τον αναπληρωτή γενικό έφορο του Σ.Ε.Π. Π. Προπονά.
Κάτω από τις οξιές και τη δροσιά του κατασκηνωτικού χώρου τελειώνοντας την εκδήλωση μάς περίμενε ένα πλούσιο γεύμα που παρασκεύασε από το πρωί της Κυριακής η κ. Σοφία Αγόρου για 40 άτομα της 34ης Συνάντησης των Παλαιών Προσκόπων και τους προ-κατασκηνωτές του 1ου Συστήματος Προσκόπων Βόλου.
Ο αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας κ. Στέφανος Ανδρινός ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν και προσέφεραν στην άψογη διεξαγωγή της 34ης Συνάντησης Παλαιών Προσκόπων Μαγνησίας.
Καλή αντάμωση στην 35η Συνάντηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το