Πολιτισμός

33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας

Πιστοί στην παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους, οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας πραγματοποίησαν και φέτος την ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων που έγινε το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.


Σκοπός της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται τα τελευταία 33 έτη, είναι να διατηρήσει – κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες – ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας – άντρες, γυναίκες και παιδιά – από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και τουρίστες, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις ικανότητες των χορευτών.
Φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές συμμετείχαν φέτος τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου «Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ», του μορφωτικού συλλόγου Γαρεφειου «Κώστας Γαρέφης» και του πολιτιστικού συλλόγου Αγιου Γεωργίου Νηλειας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».


Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των προέδρων των πολιτιστικών συλλογών που συμμετείχαν.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το