Τοπικά

33χρονος χρωστάει 1.378 ευρώ για μισθώματα στο Γηροκομείο και κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο με την 8χρονη κόρη του

Στέγη για τον ίδιο και το παιδί του αναζητά ένας 33χρονος που μένει σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Βόλου, στην οδό Βλαχάβα. Ωστόσο, από αύριο κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο μαζί με την 8χρονη κόρη του καθώς δεν έχει καταβάλει ενοίκια επτά μηνών. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει λάβει από τον Μάρτιο το επίδομα ενοικίου για να το αποδώσει στο Γηροκομείο, ωστόσο ο πρόεδρος του Ιδρύματος υποστηρίζει ότι, παρότι λαμβάνει κανονικά τα χρήματα, δεν έχει πληρώσει το μίσθωμα.

Ο κ. Νίκος Τσαμασιώτης μπήκε στο σπίτι το 2016 με το πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη”, που έληξε τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούσαν να λάβουν την επιδότηση ενοικίου αλλά το Γηροκομείο Βόλου αρνήθηκε να προχωρήσει σε ανανέωση συμφωνητικού. “Μου είπαν ότι θα το πουλήσουν το σπίτι, ότι βρέθηκε αγοραστής αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Το ποσό που οφείλω είναι 1378 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις” δήλωσε σήμερα.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ποσό που λαμβάνει από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και κάποια χρήματα που έλαβε για τη δίμηνη εργασία του στον Δήμο, συμψηφίστηκαν με οφειλές που είχε προς το δημόσιο.

“Αν με βγάλουν έξω από το σπίτι δεν έχω πουθενά να πάω μαζί με το παιδί μου. Δεν φεύγω από το σπίτι αν δεν βρεθεί στέγη. Το κάνω πρώτα από όλα για το παιδί μου» τόνισε ο κ. Τσαμασιώτης σημειώνοντας ότι η κόρη του πηγαίνει σχολείο στην περιοχή.
«Είναι κοινωφελές ίδρυμα το Γηροκομείο και έπρεπε να υπάρχει κάποια κατανόηση. Το σπίτι που μένω το άφησε κάποιος ηλικιωμένος για να βοηθήσει περιπτώσεις σαν τη δική μου», είπε.

Σήμερα ο 33χρονος ενημερώθηκε ότι πρόκειται να του γίνει έξωση. Ο ίδιος ζητά να βρεθεί στέγη για το παιδί του και μία δουλειά για τον ίδιο.
«Δεν είναι λύση να πάω στον ξενώνα αστέγων. Βρίσκεται στη Νεάπολη και το παιδί μου θα χάσει τη σειρά που έχει. Πως θα πηγαίνει σχολείο; Η λύση είναι να βρεθεί μια στέγη και μία δουλειά. Δεν μπορώ να αφήσω την κόρη μου χωρίς στέγη”.

“Δεν πληρώνει το ενοίκιο με το επίδομα που λαμβάνει”


Τους λόγους που η διοίκηση του Γηροκομείου προχωρά σε έξωση του 33χρονου από το σπίτι, εξήγησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παύλος Πάνος. Σύμφωνα με τον κ. Πάνο, ο 33χρονος λαμβάνει χρήματα ως επίδομα ενοικίου.
“Το κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο 33χρονος, το ίδρυμα το έχει αγκαλιάσει από 1ης Φεβρουαρίου 2016 μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2019. Κατά το συγκεκριμένο διάστημα, το Γηροκομείο λάμβανε το κοινωνικό βοήθημα για το ενοίκιο του. Από 1ης Μαρτίου, ο άνθρωπος αυτός, ενώ παίρνει το επίδομα για το ενοίκιο, δεν το προσκόμισε ποτέ στο Γηροκομείο».
Ο κ. Παύλος Πάνος πρόσθεσε ότι ο 33χρονος οφείλει 1850 ευρώ για μισθώματα επτά μηνών στο Γηροκομείο και 906 ευρώ σε κοινόχρηστα.
«Δείξαμε το κοινωνικό μας πρόσωπο όταν του δώσαμε ένα ακίνητο αντί για 400 ευρώ,  280 ευρώ, δηλαδή όσο ήταν και η βοήθεια που λάμβανε. Ας δώσει τα χρήματα που οφείλει και ας μείνει για πάντα στο σπίτι. Έχουμε άλλες 10 περιπτώσεις που πληρώνουν κανονικά» δήλωσε ο κ. Πάνος.
Ο ίδιος τόνισε ότι φυσικά και η δουλειά του Ιδρύματος είναι να βοηθάει αλλά όχι “να εκμεταλλεύονται κάποιοι την κατάσταση ή το γεγονός ότι έχουν ανήλικο παιδί”.
«Τον καλέσαμε πολλές φορές, εφόσον δηλώνει άνεργος, να βοηθήσει στο Γηροκομείο και δεν έχει έρθει ποτέ. Γιατί δηλώνει άνεργος; Είναι 33 ετών. ‘Έχουμε 15 ακίνητα που διαθέτουμε για κοινωνικούς σκοπούς, θα κριθούμε από τον έναν κακοπληρωτή; Τον έχουμε βοηθήσει πολλές φορές… που είναι η συνεργασία; Αυτό είναι αχαριστία όχι συνεργασία».
Ο κ. Πάνος πρόσθεσε ότι αύριο θα γίνει έξωση και υπογράμμισε ότι η λύση είναι να υπάρξει πάγια εντολή προκειμένου το επίδομα που λαμβάνει ο 33χρονος να πηγαίνει στο Γηροκομείο- όπως γίνεται με όλους- και μετά να βρεθεί τρόπος συνεργασίας μαζί του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το