Τοπικά

31χρονη μητέρα από το Βόλο με πτυχίο στα παιδαγωγικά θα συνεχίσει τις σπουδές της στη φιλολογία 

Εδώ και χρόνια η μεγάλη της αγάπη ήταν η φιλολογία. Με πρώτο πτυχίο ήδη στα παιδαγωγικά, και εργασιακή εμπειρία στη διδασκαλία, στη σκέψη είχε πάντα να πετύχει στη σχολή που επιθυμούσε.
Και τελικά φέτος ο στόχος της έγινε πραγματικότητα. Η 31χρονη από τον Βόλο Σπυριδούλα Ζέικου συμμετείχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και με τη βαθμολογία που έγραψε, μπόρεσε να πετύχει στη Φιλολογία Ιωαννίνων.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να εισαχθώ στη Φιλολογία που ήταν στόχος ζωής. Από την ηλικία των 18 ετών ήθελα να πετύχω εκεί. Τελικά επιλέχτηκε το παιδαγωγικό με την προοπτική και του διορισμού που υπήρχε τότε. Όμως, να που ήρθε η στιγμή για να πετύχω τον στόχο μου» τόνισε η 31χρονη.

Απόφοιτος Παιδαγωγικού Ιωαννίνων όλα αυτά τα χρόνια διδάσκει στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο χώρος της εκπαίδευσης είναι κάτι που αγαπά ιδιαίτερα.
Έχοντας δώσει κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα ιστορίας, αποφάσισε ότι η μοναδική δυνατότητα για εισαγωγή στη φιλολογία θα ήταν μέσω των πανελλαδικών.
«Από πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησα την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, καθώς διάβαζα αρκετά, και παράλληλα δίδασκα» ανέφερε η Σπυριδούλα η οποία είναι και παντρεμένη, μητέρα ενός αγοριού τριών ετών.
Η ίδια πρόσθεσε πως «φέτος πέτυχα με τις πανελλήνιες. Είχα βάλει πρώτη επιλογή το ΙΑΚΑ στον Βόλο αλλά μετά είπα, αν δεν περάσω Βόλο θα πάω σε άλλη πόλη, με στόχο να περάσω Φιλολογία».

Τώρα που το όνειρό της εκπληρώθηκε, πώς θα διαχειριστεί το θέμα της παρακολούθησης των μαθημάτων στα Γιάννενα; Η ίδια απάντησε πως «θα παρακολουθώ τη σχολή εξ’ αποστάσεως και θα πηγαίνω κυρίως σε εξεταστικές. Θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω, αφού μου αρέσουν πολύ τα μαθήματα της σχολής, αλλά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων θα είναι δύσκολο. Αγαπώ πολύ όλα τα φιλολογικά μαθήματα και ακόμα περισσότερο τη διδασκαλία, γι’ αυτό και ασχολούμαι με τη διδασκαλία. Ανυπομονώ να αρχίσω διάβασμα για τη σχολή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το