Αθλητισμός

Τον Αργεντινό Ναντάγια απέκτησε ο Ολυμπιακός Β.

Οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν ολοκληρώθηκαν τελικά στις 31 Ιανουαρίου. Η «Θ» είχε γράψει προχθές πως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ κινούνται για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού από τη Λατινική Αμερική και τελικά ο Ολυμπιακός απέκτησε και ένατο ποδοσφαιριστή στη μεταγραφική περίοδο (μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου έχει δοθεί παράταση από την ΕΠΟ για την απόκτηση ελεύθερων παικτών). Πρόκειται για τον 23χρονο Αργεντινό Ντιέγκο Φερνάντεζ Ναντάγια, ο οποίος υπέγραψε χθες το βράδυ συμβόλαιο συνεργασίας και ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Ντιέγκο Φερνάντο Ναντάγια γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1989 στην Κόρντομπα της Αργεντινής και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κομπρεσάλ, ομάδα Α’ εθνικής κατηγορίας της Χιλής. Πέρυσι έπαιξε στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ με την Ολμέντο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ινστιτούτο Κόρντομπα το 2006 και παρέμεινε στην ομάδα της Αργεντινής μέχρι το 2009. Στη συνέχεια έπαιξε στην Πλατένσε, στη Σαν Μαρτίν Ντε Σαν Χουάν, επίσης ομάδες της Αργεντινής, καθώς και στην Σαν Μαρτίν Ντε Πόρες, ομάδα του Περού.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με μια λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστή την απόκτηση του Ντιέγκο Ναντάγια: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του αργεντίνου ποδοσφαιριστή Diego Fernando Nadaya».

Αγωνίζεται τόσο στην κορυφή της επίθεσης, παρότι δεν είναι υψηλόσωμος επιθετικός, αλλά και πίσω από τον φορ.

Θεωρείται ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και είναι διεθνής με την Εθνική Αργεντινής κάτω των 21 ετών. Έχει επίσης αγωνιστεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία τις εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και σήμερα θα λάβει μέρος στην προπόνηση, όπου θα γνωρίσει το προπονητικό τιμ και τους νέους του συμπαίκτες.

Ικανοποίηση

για την άνοδο

στην 4η θέση

Σε τροχιά ανόδου έχει μπει, πλέον, ο Ολυμπιακός Βόλου μετά και τη νέα νίκη που σημείωσε, αυτή τη φορά επί του Ηρακλή με 1-0 στο Καυταντζόγλειο. Οι «ερυθρόλευκοι» από την 13η θέση στην οποία βρίσκονταν την 15η αγωνιστική, μέσα σε διάστημα πέντε αγωνιστικών ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Στο διάστημα αυτό σημείωσαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αποσπώντας συνολικά 13 βαθμούς, τη στιγμή που στα προηγούμενα 14 ματς (αφήνουμε έξω το ρεπό) είχαν συγκεντρώσει μόλις 18 βαθμούς.

Η αγωνιστική και βαθμολογική άνοδος του Ολυμπιακού Βόλου οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει, έχουν βοηθήσει σημαντικά τον σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο δεν είχε την απόδοση των δύο προηγούμενων αγώνων έδρας, με Απόλλωνα και Πιερικό. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα είχε μέτρια απόδοση, ωστόσο, κατάφερε έστω και χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο να πάρει τη νίκη, κυρίως λόγω της εμπειρίας των παικτών της, αλλά και της τύχης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε αρκετά καλή παρουσία στο παιχνίδι. Σημείωσε το γκολ με τον Σολάκη, ενώ είχε και δύο ακόμη ευκαιρίες να σκοράρει. Ανασταλτικά η ομάδα είχε καλή λειτουργία και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τον Ηρακλή. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά και φρόντιζαν να κρατούν μακριά από την περιοχή τους, τους γηπεδούχους.

Η εικόνα της ομάδας άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός στο β’ 45λεπτο δεν ήταν καλός. Παρουσίασε πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του. Οι παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, φάνηκαν κουρασμένοι (είχαν δύο μέρες λιγότερες ξεκούραση από τον Ηρακλή), με τον «γηραιό» να έχει 67% κατοχή της μπάλας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέφυγαν τα λάθη, παραχώρησαν γήπεδο στον αντίπαλο και δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους.

Η είσοδος στο παιχνίδι του Παλαιολόγου στο 75′ (η ομάδα από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του αγώνα έπαιξε με τρία στόπερ) ήταν καταλυτική. Η άμυνα του Ολυμπιακού κέρδισε όλες σχεδόν τις μονομαχίες στον αέρα και μπλόκαρε τον επικίνδυνο Κιρόφσκι. Αντίθετα, δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε οι άλλες δύο αλλαγές, αυτές των Γενγκά και Ανιέτε,

Για τον Ολυμπιακό ήταν μια τεράστια νίκη, η οποία τον φέρνει ψηλά στη βαθμολογία, ωστόσο, η ομάδα δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμη. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, καλή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και προσγείωση απ’ όλους.

Την Κυριακή με Καλλονή     

Την Καλλονή υποδέχεται την Κυριακή στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός, με στόχο την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Η προετοιμασία αρχίζει ουσιαστικά από σήμερα με προπόνηση το μεσημέρι στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Από την αναμέτρηση με την ομάδα της Λέσβου θα απουσιάσει και πάλι ο Ματίας Μπολάτι, ο οποίος υποφέρει από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών και ακολουθεί θεραπεία. Ο Αργεντινός μέσος με τη θεραπευτική αγωγή φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα και ιατρικά θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι με την Καβάλα την μεθεπόμενη αγωνιστική (17/2).

Όσον αφορά τον Εγκούτου Ολίσε ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον δικέφαλο και τέθηκε στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το