Τοπικά

Το 30ό Δημοτικό Βόλου προωθεί τη συνεργασία με τους απόφοιτούς του (photos)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 30ού Δημοτικού Βόλου βρίσκεται κοντά στους απόφοιτους , στηρίζει τις προσπάθειές τους, τους ενισχύει και καμαρώνει για τα επιτεύγματά τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του 30ου Δημοτικού Βόλου «O επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο συγκρότημα των 30ου και 16ου Δ.Σ. Βόλου επεφύλαξε και μια όμορφη έκπληξη σε όλους όσοι παραβρέθηκαν. Στη διάρκεια του Αγιασμού, απονεμήθηκε έπαινος από τον διευθυντή του 30ου Πασχάλη Δήμου και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, στην παλιά μαθήτρια του 30ού Δ. Σχ. Βόλου Βασιλική Οικονόμου για τη διάκρισή της, να εισαχθεί ως πρώτη σε αριθμό μορίων από τη Μαγνησία στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Πόσο όμορφα πραγματικά ένιωσαν οι παλιοί της δάσκαλοι για τον κόπο τους, αλλά και πόσο όμορφα επίσης η ίδια, από την παρουσία της μετά από κάποια χρόνια, εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε. Ελπίδα όλων, βεβαίως να αποτελέσει η Βασιλική, πρότυπο μαθήτριας για όλα τα νεότερα παιδιά.

Η Βασιλική Οικονόμου με τον διευθυντή κ. Πασχάλη Δήμου

Η περασμένη χρονιά όμως μας επιφύλασσε μια ακόμη τιμή για το σχολείο μας. Ο Σταύρος Δήμου, απόφοιτός μας , μαθητής της Γ’ τάξης του 6ου ΓΕΛ Βόλου συμμετείχε στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων. Η παρουσία του, ο υπεύθυνος λόγος του κι οι απόψεις του κέρδισαν τις εντυπώσεις και προκάλεσαν πολύ θετικά σχόλια για την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα των προτάσεών του. Ο ίδιος ήταν πολύ χαρούμενος και περήφανος και μοιράστηκε με τους μαθητές μας την εμπειρία του. Όπως μας τόνισε μπόρεσε να εκπροσωπήσει το σχολείο του σε κάτι τόσο σημαντικό μεταφέροντας παράλληλα τις απόψεις των συμμαθητών του. Ο μαθητής τόνισε επίσης την ανάγκη θέσπισης μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα, προκειμένου να καταστεί πιο φιλικό το περιβάλλον του σχολείου για τους μαθητές, ενώ υπογραμμίζει τις συνέπειες της κρίσης την οποία περνάμε . Ο νεαρός μαθητής επισήμανε ότι πρέπει να ανοίξουν οι ορίζοντες για την εξέλιξη των μαθητών στην πατρίδα τους, προκειμένου να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό, ενώ σημειώνει ότι πρέπει να γίνει φιλική η χώρα προς τους νέους και να σταματήσει να είναι σαν τον Κρόνο που τρώει τα παιδιά.

Ο Σταύρος Δήμου στη Βουλή των Εφήβων

Οι μαθητές της περσινής Στ’ τάξης συμμετείχαν με επιτυχία στον 11ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Μαθηματικά & Παιχνίδι». Παρακολούθησαν ένα project έξι διδακτικών ωρών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και συμμετείχαν στη δράση « Τα παιδιά ζωγραφίζουν για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις». Υπήρξε συνεργασία με το Παράρτημα Λάρισας της εθελοντικής ομάδας Χαμόγελο του Παιδιού κι έγιναν στον χώρο του σχολείου σχετικές παρουσιάσεις. Μας επισκέφτηκαν και παρουσίασαν το έργο τους συγγραφείς όπως η Αγγελική Θάνου και ο Κώστας Μάγος, και επισκεφτήκαμε δημόσιες βιβλιοθήκες της περιοχής μας. Ακολούθησε συμμετοχή μας στη δράση του Βρετανικού Συμβουλίου «Λέμε όχι στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό». Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό συγγραφής των Εκδόσεων Πατάκη.

Δημήτρης Τουγλαρίδης

Έγιναν επίσης δράσεις στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης teachers4Europe με τη συνεργασία αποφοίτων μας που είναι μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές με τη στήριξη του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα . Μαθητές μας συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Προαγωγή της Φιλίας της πόλης Ναρίτα- Ιαπωνία και του Πανελλήνιου διαγωνισμού της ΤΟΥΟΤΑ με στόχο τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου του μέλλοντος, όπου διακρίθηκαν οι μαθητές μας Χρήστος Ιωακείμ Γιαννουσάς και Αλέξανδρος Σελιτσανιώτης.

Μαρία Σκυριανού

Δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις μαθητών μας είναι και οι Δημήτρης Τουλγαρίδης κι η Μαρία Ειρήνη Σκυριανού. Ο Δημήτρης ένας ευφυής μαθητής που διακρίνεται εξίσου στα θεωρητικά αλλά και στα θετικά μαθήματα έχοντας λάβει επαίνους τόσο για το συγγραφικό του ταλέντο όσο και τα επιτεύγματά του στη ρομποτική. Η Μαρία είναι μια σπάνια περίπτωση μαθήτριας που διακρίθηκε για το ενδιαφέρον της για την αρχαία Ελληνική Γραμματεία αλλά και γλώσσα μελετώντας από τις μικρές τάξεις Αρχαία Ελληνικά βλέποντάς τα ως γέφυρα καλύτερης κατανόησης των Νέων Ελληνικών.

Η ομάδα που αναπτύσσει δράση ως Πρέσβεις ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Απόφοιτοί μας τέλος, αναπτύσσουν κοινωνική δράση. Οι αδελφές Σοελίνα και Τζοάννα Γκλάβα μαζί με τον Μάριο Καραμπάση αποτελούν πρότυπο κοινωνικά ευαισθητοποιημένων μαθητών για όλα τα νεότερα παιδιά, αφού αναπτύσσουν δράση ως Πρέσβεις ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το