Τοπικά

3000 ωφελούμενοι στη Θεσσαλία από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

agorastos-vroutsis

Στην παρουσίαση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015», που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Όπως ανακοινώθηκε, με το νέο πρόγραμμα προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση 50.000 άνεργοι. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου, με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων – κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι ωφελούμενοι, όπως ανακοινώθηκε θα είναι περίπου 3000 στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε θέσεις του Δημοσίου τομέα.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και στην οποία εκτός του κ. Κώστα Αγοραστού παρευρέθηκαν ακόμη ο υφυπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης.

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός, «τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αποτελούν αναμφίβολα, ένα εργαλείο με το οποίο μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα γρήγορα, όχι βεβαίως σε μόνιμη βάση, αλλά πάντως ικανά να ανακουφίσουν 50 χιλιάδες οικογένειες. Παράλληλα, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τη συνεισφορά των προγραμμάτων αυτών στην παροχή πιο αναβαθμισμένων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς, καθώς επίσης και ότι παρέχουν τη δυνατότητα ειδικά σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν διόλου αμελητέα εργασιακή εμπειρία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το