Τοπικά

300 καθηγητές στη Μαγνησία περιμένουν να τοποθετηθούν σε σχολεία “Θ”

ekpaideutikoi

Στους 300 περίπου ανέρχονται οι καθηγητές στη Μαγνησία που περιμένουν να μάθουν σε ποια σχολεία θα διδάσκουν. Το υπηρεσιακό συμβούλιο θα ξεκινήσει να συνεδριάζει από αύριο για να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κτίριο Μουρτζούκου παρουσία της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης κ. Αναστασοπούλου, αλλά και των υπευθύνων ειδικής αγωγής και παιδαγωγικής καθοδήγησης καθώς και όλων των διευθυντών Γυμνασίων-Λυκείων, του διευθυντή διεύθυνσης δευτεροβάθμιας κ. Δοδοντσάκη και του προϊσταμένου ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Χρυσανθόπουλου.

Δόθηκαν οδηγίες για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου για την νέα σχολική χρονιά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση υπήρξε για τα θέματα ειδικής αγωγής.

Ειδικότερα τονίστηκε το θέμα των γνωματεύσεων για μαθησιακές δυσκολίες που δίνονται από το ΚΕΔΔΥ και της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει με τα σχολεία.

Αυτή την περίοδο επικρατεί έντονη κινητικότητα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους γονείς που μεταβαίνουν εκεί ζητώντας για τα παιδιά τους κάποια μετεγγραφή σε σχολείο, από τους αναπληρωτές που υποβάλλουν αιτήσεις για διορισμό, καθώς και από τους καθηγητές οι οποίοι δεν συμπληρώνουν ωράριο και κάνουν δήλωση για ποια σχολεία θα ήθελαν να τοποθετηθούν.

Από αύριο ξεκινούν οι συνεδριάσεις στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, προκειμένου να τοποθετηθούν οι υπεράριθμοι, αποσπασμένοι και αυτοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ καθηγητές. Επίσης θα τοποθετηθούν και οι καθηγητές οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο σε ένα σχολείο και θα πρέπει να τοποθετηθούν και αλλού.

Εκτιμάται ότι πάνω από 300 είναι οι καθηγητές που περιμένουν να μάθουν σε ποιο ή ποια σχολεία θα διδάσκουν για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Εξάλλου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η κάλυψη των κενών καθηγητών από διάφορες ειδικότητες που διδάσκουν στα Δημοτικά Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται να μην υπάρχουν ελλείψεις σε δασκάλους στη Μαγνησία, ενώ στους νηπιαγωγούς τα κενά ανέρχονται σε δύο. Στη γαλλική γλώσσα πλεονάζουν δύο,  στους καθηγητές γερμανικής είναι τρία τα κενά, στους καθηγητές εικαστικών τα κενά είναι επτά, στους καθηγητές μουσικής τέσσερα και στην ειδικότητα θεατρικών σπουδών εννιά.

Στους γυμναστές, στους καθηγητές αγγλικών δεν υπάρχουν κενά.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων θα γίνουν σε δέκα περίπου ημέρες και θα αγγίζουν τις 2000, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το