Τοπικά

30 υπολογιστές και τάμπλετ σε μαθητές – Προσφορά του 1ο Γυμνασίου Βόλου για την τηλεκπαίδευση

Περίπου 30 ταμπλετ σε μαθητές πρόσφερε το τελευταίο διάστημα το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην τηλεκπαίδευση και στη μάθηση για όλους τους φοιτούντες.
Το 1ο Γυμνάσιο διαθέτει 400 μαθητές και είναι από τα μεγαλύτερα σχολεία του Νομού Μαγνησίας. Η έναρξη της τηλεκπαίδευσης έφερε μια ενεργοποίηση στο σχολείο, καθώς δεν ήταν εύκολο και οι 400 μαθητές να μπορούν να έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ταμπλετ στο σπίτι ώστε να συμμετέχουν στα εξ αποστάσεως μαθήματα
Το σχολείο αναβάθμισε το εργαστήριο πληροφορικής τα τελευταία δύο χρόνια και οι παλιοί σταθεροί υπολογιστές αντί να πάνε στην ανακύκλωση, δόθηκαν σε οικογένειες μαθητών που είχαν ανάγκη. Επίσης σταθεροί υπολογιστές που υπήρχαν στις αίθουσες διδασκαλίες διατέθηκαν σε μαθητές. Έγινε δηλαδή μια μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση των οικογενειών, ώστε τα παιδιά τους να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.
Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο, κάτι που δεν μπορεί να επιλύσει ένα σχολείο.

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης επισήμανε πως «ένα ποσοστό μαθητών του σχολείου δεν έχουν υπολογιστή, ταμπλετ στο σπίτι, ακόμη δεν έχουν ούτε σύνδεση με το ίντερνετ. Βέβαια μπορούν να συμμετέχουν με το σταθερό τηλέφωνο, αλλά δεν είναι τόσο χρηστικό για το μαθητή. Εμείς πήραμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε τους μαθητές με τη διάθεση ψηφιακού εξοπλισμού».
Και πρόσθεσε πως «Τον Μάιο είχαμε πάρει από το υπουργείο Παιδείας έναν πολύ μικρό αριθμό τάμπλετ, γύρω στους εννιά, που ήδη τα μοιράσαμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα διαθέσαμε σε μαθητές που δεν είχαν τον απαιτούμενο ψηφιακό εξοπλισμό και υπολογιστές που είχαμε στα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας. Πρόκειται για ψηφιακό εξοπλισμό που είχαμε προμηθευτεί και από διάφορα προγράμματα Εράσμους. Κάποιοι ήταν και παλιοί υπολογιστές που, όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές. Στο σχολείο έχουμε τρία εργαστήρια με υπολογιστές και από ένα τάμπλετ σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας. Γενικά στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, όσο μπορούμε, και συνολικά έχουμε προσφέρει περίπου 30 υπολογιστές και ταμπλετ σε μαθητές».

Ο κ. Καραφέρης ανέφερε πως «η συμβολή του φύλακα του σχολείου Αθανάσιου Χρυσόμαλλου είναι καθοριστική σε αυτή την προσπάθεια αλλά και γενικότερα όλα τα χρόνια. Γιατί ό,τι υλικό έχουμε, το επισκευάζει και έτσι μπορούμε και δανείζουμε υπολογιστές που έχουμε».
Παράλληλα επισήμανε πως «μόλις μπήκαν και τα Δημοτικά με τα Νηπιαγωγεία στην τηλεκπαίδευση, τα αιτήματα από γονείς για να δώσουμε υπολογιστές στις οικογένειές τους αυξήθηκαν».
Και συμπλήρωσε πως «έχουμε καθηγητές που έρχονται στο σχολείο για να κάνουν από εδώ τηλεκπαίδευση, γιατί μπορεί να είναι πολυμελείς οικογένειες και να μην διαθέτουν πολλούς υπολογιστές στο σπίτι ή τον αριθμό των δωματίων που απαιτούνται για να έχει ο καθένας την ησυχία του και να κάνει μάθημα. Επίσης άλλοι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνουν την τηλεκπαίδευση από το σχολείο, καθώς ανά πάσα στιγμή και γρήγορα μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Από τους 50 καθηγητές που έχουμε, οι 10 έρχονται στο Γυμνάσιο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το