Τοπικά

30 μόνιμοι γιατροί προτεραιότητα για το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας

«Το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας χρειάζονται άμεσα 30 μόνιμους γιατρούς, χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνονται οι δέκα μόνιμοι γιατροί που θα στελεχώσουν το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)» τόνισε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) κ. Παύλος Μαλινδρέτος.
Χθες συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΚΥΜ με πρόεδρο τον κ. Μαλινδρέτο, αντιπρόεδρο τον κ. Χαράλαμπο Μάνδρο, γενικό γραμματέα τον κ. Ηλία Καραμέτο, ταμία την κ. Ηλιάνα Κεράνη και μέλος τον κ. Νίκο Χαυτούρα.

 

Ο κ. Παύλος Mαλινδρέτος

«Η στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας είναι για εμάς άμεση προτεραιότητα» επισήμανε ο νεφρολόγος κ. Μαλινδρέτος προσθέτοντας πως «το Νοσοκομείο Βόλου είναι ένα από τα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της υπαίθρου, που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, ιδίως στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπου πέτυχε απορρόφηση από τα έργα του ΕΣΠΑ σε ποσοστό 99%, ενώ ικανό, έμπειρο και φιλότιμο ιατρικό και ευρύτερο προσωπικό που ο κόσμος θα πρέπει να το εμπιστεύεται».
Βέβαια, όπως ο ίδιος συμπλήρωσε, «υπάρχει ζήτημα με την έλλειψη έμψυχου ιατρικού δυναμικού. Το Νοσοκομείο Βόλου χρειάζεται άμεσα δεκαπέντε μόνιμους γιατρούς για να καλύψουν κενά σε Κλινικές και τμήματα, όπως η Ογκολογική, η Οφθαλμιατρική, το Γαστρεντερολογικό και άλλα. Και αυτές οι προσλήψεις είναι ξέχωρες από τους δέκα μόνιμους γιατρούς στο αυτόνομο ΤΕΠ».

Ο κ. Μαλινδρέτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα Κέντρα Υγείας λέγοντας πως και εκεί θα πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον δεκαπέντε μόνιμοι γιατροί. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα το δούμε εντονότερα στα Κέντρα Υγείας των νησιών με τα κενά να καλύπτονται από γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Δεν μπορεί οι γιατροί του «Αχιλλοπούλειου» να καλύπτουν συνεχώς κενά, τη μια στα νησιά των Κέντρων Υγείας και την άλλη στο Νοσοκομείο Λαμίας. Γίνονται μπαλάκι και αυτό θα πρέπει να σταματήσει».
Παράλληλα υπογράμμισε και το ζήτημα της έλλειψης ειδικευόμενων γιατρών. «Οι νέοι γιατροί επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό λόγω των υψηλότερων αποδοχών που λαμβάνουν εκεί και γι’ αυτό παρατηρούνται ελλείψεις σε νέους γιατρούς. Είναι ανάγκη να δοθούν κίνητρα».
Η μεγάλη προσέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας ανέδειξε σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο την ανάγκη να δοθεί μια άλλη κατεύθυνση από την τοπική ένωση γιατρών.
«Ξεκινάμε μια προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων των γιατρών, του Νοσοκομείου και των πολιτών από την οποία κανείς δεν περισσεύει. Θα διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος» κατέληξε ο νέος πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Puff Daddy: Έφοδος στις βίλες του ράπερ – Ερευνάται για σωματεμπορία

Ο μεγιστάνας της ραπ Σον Κομπς, γνωστός ως Puff Daddy ή P. Diddy, βρίσκεται στο…

26 Μαρτίου 2024

Ο Λουκασένκο διαψεύδει τον Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία, όχι στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε σήμερα ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν την περασμένη…

26 Μαρτίου 2024

Έχασε την πρόκριση στα πέναλτι (4-2) από τη Γεωργία η Εθνική

Κρίμα για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που ήταν ανώτερη στην Τιφλίδα από τη Γεωργία…

26 Μαρτίου 2024

Μάλτα: Τραγωδία σε καταδυτική εκδρομή – Ένας νεκρός και 17 διασωθέντες τουρίστες

Ένας 45χρονος Ολλανδός έχασε τη ζωή του και άλλοι 17 τουρίστες διασώθηκαν σήμερα όταν ξέσπασε…

26 Μαρτίου 2024

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξημένη κατά 16% η τουριστική κίνηση τον Ιανουάριο

Αυξημένη κατά 16% ήταν η εισερχόμενη τουριστική κίνηση τον Ιανουάριο 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία…

26 Μαρτίου 2024

Aρχηγός FSB: ΗΠΑ, Βρετανία, Ουκρανία, διευκόλυναν την επίθεση – Συναγερμός στην Ευρώπη

Ο αρχηγός των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών δίνει νέα διάσταση στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, υποστηρίζοντας…

26 Μαρτίου 2024