Πολιτισμός

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν.Αγχιάλου από 7 ως 9 Αυγούστου

unnamed

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και ο Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, συνδιοργανώνουν το «2ο Διεθνές Φεστιβαλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου», υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, από 7 έως και 9 Αυγούστου στον παραλιακό χώρο της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, προσπαθώντας να συνδέσουν τον τουρισμό με την παράδοση και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο σκοπός του «2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου», είναι να παρουσιάσει και να ανταλλάξει απόψεις πολιτιστικών θεμάτων συγκεντρώνοντας άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων μαζί , να ενισχύσει την κατανόηση των νέων επαρκώς για άλλους πολιτισμούς: την ανάπτυξη μιας ανεκτικής στάσης στις πολιτισμικές διαφορές και το σεβασμό για τις εθνικές ιδιαιτερότητες με μοναδικές μορφές αυτής της αυτο-έκφρασης και καλλιτεχνικής υλοποίησης και να καθιερώσει και να ενισχύσει τις διεθνείς επαφές με κοντινές ή μακρινές χώρες του εξωτερικού, να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και να δημιουργηθούν συνθήκες για τη στενή επικοινωνία των συμμετάσχοντων ομάδων.

Στο «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου»,συμμετάσχουν οι χώρες του Μεξικού με το παραδοσιακό συγκρότημα της Πουέμπλα, της Γεωργίας με το συγκρότημα «ABJARI», της Σερβίας με το παραδοσιακό του συγκρότημα «HAJDUK STANKO» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτισμού Dacia του Κισανάο της Μολδαβίας με το χορευτικό συγκρότημα «ARCANUL».

Οι ξένες αποστολές θα παρουσιάζουν καθημερινά διαφορετικά χορευτικά και μουσικά προγράμματα και σε συνδυασμό με τις ποικίλες ελληνικές χορευτικές αποστολές, θα μας περιπλανήσουν σε μια πανδαισία ακουσμάτων και χορών. Στο τέλος κάθε βραδιάς θα ακολουθεί παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τοπικές ορχήστρες.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου θα αρχίσει με παρέλαση των ξένων κι ελληνικών αποστολών από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου με κατεύθυνση τον χώρο της Γιορτής Κρασιού όπου και θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ στις 9 το βράδυ με παρουσίαση παραδοσιακών χορών των ξένων κι ελληνικών αποστολών κι εν συνεχεία θα ακολουθήσει γλέντι.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου παρέλαση από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου και θα καταλήξει στον χώρο της εκδήλωσης με παρουσίαση των φιλοξενούμενων αποστολών και η βραδυά θα κλείσει με γλέντι.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, η παρουσίαση των χορευτικών ομάδων θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ στο χώρο της Γιορτής Κρασιού και θα ακολουθήσει παραδοσιακό αποχαιρετιστήριο γλέντι.

Ο Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου και η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου σας περιμένουν όλους σ αυτο το μοναδικό πολιτιστικό τριήμερο και ευχαριστούν θερμά τον Δήμου Βόλου για την αμέριστη έμπρακτη βοήθεια και συμπαράστασή τους για την επιτυχή διεξαγωγή αυτού του φεστιβάλ!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το