Τοπικά

29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2021 στο λιμάνι του Βόλου – Τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία

Συνολικά 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα για το 2021. Η αρχή έγινε προχθές Παρασκευή με το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Europa 2, το οποίο κατέπλευσε μεταφέροντας συνολικά 316 επιβάτες, που έκαναν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή. Ικανοποιημένος για την επανέναρξη της κρουαζιέρας μετά τη μεγάλη απραξία των προηγούμενων μηνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, που τονίζει ότι «η αύξηση αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι μας έχει πολλά να προσφέρει στην περιοχή».

Να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα των κατάπλων έχει κατατεθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου από τις εταιρείες κρουαζιέρας, ωστόσο, η υλοποίησή του στην πράξη θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον των τουριστών.
Όπως προαναφέρθηκε, η αρχή της φετινής σεζόν έγινε προχθές Παρασκευή με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου Europa 2, το οποίο έχει επίσης προγραμματίσει άλλες έξι αφίξεις εντός του καλοκαιριού. Οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, είναι στις 4, 13, 22, 28 Ιουνίου και 6 και 11 Ιουλίου, με διάφορους προορισμούς, όπως ο Πειραιάς, η Ρόδος, το Ηράκλειο.

Οκτώ συνολικά κατάπλοι έχουν δηλωθεί για το κρουαζιερόπλοιο AIDAmira και συγκεκριμένα στις 13 και 27 Ιουλίου, 10 και 24 Αυγούστου, 7 και 21 Σεπτεμβρίου, 5 και 19 Οκτωβρίου προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και με επόμενο προορισμό τον Πειραιά.
Το κρουαζιερόπλοιο CROWN IRIS έχει προγραμματίσει δυο αφίξεις στις 30 Ιουνίου και τις 20 Οκτωβρίου προερχόμενο από τη Σύρο και με επόμενο προορισμό τον Πειραιά, ενώ το LE BOUGAINVILLE θα καταπλεύσει σύμφωνα με το πρόγραμμα στο λιμάνι του Βόλου στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και στις 10, 17 και 24 Οκτωβρίου προερχόμενο από τον Πειραιά και με επόμενο προορισμό το νησί της Δήλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων CLUB MED II στις 12 Ιουλίου προερχόμενο από τη Σκόπελο και με επόμενο προορισμό τη Δήλο, SS VOYAGER στις 14 Σεπτεμβρίου προερχόμενο από τον Πειραιά και με επόμενο προορισμό τη Θεσσαλονίκη, NORWEGIAN SPIRIT στις 11 και 19 Οκτωβρίου και CELESTYAL CRYSTAL στις 28 Οκτωβρίου, 4 και 11 Νοεμβρίου προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη και με επόμενο προορισμό τη Σαντορίνη.

Δήλωση Σωκράτη Αναγνώστου
Με αφορμή την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου προχθές Παρασκευή, αλλά και τον ικανοποιητικό αριθμό των δηλωθέντων κατάπλων για το 2021, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Σωκρ. Αναγνώστου δήλωσε:
«Με χαρά καλωσορίσαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που αφίχθη στο λιμάνι του Βόλου για το 2021. Η αύξηση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας έχει πολλά να προσφέρει στην περιοχή.

Το λιμάνι μας αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τον διεθνή τουρισμό κυρίως λόγω της γειτνίασής του με τα Μετέωρα, αλλά παράλληλα και λόγω της ιστορίας της περιοχής μας. Ωστόσο, εκτός από τα Μετέωρα που αποτελούν την πρώτη επιλογή των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, η Μαγνησία, είναι ένας θελκτικός προορισμός, με πλούσιο πολιτιστικό πλούτο, που θα πρέπει να τον αναδείξουμε, μέσα από ξεναγήσεις που δύναται να διοργανωθούν.
Το σημείο αναφοράς της περιοχής μας, το τρενάκι του Πηλίου, πρέπει να αξιοποιηθεί σε όλες του τις εκφάνσεις, συνδυάζοντας τα δρομολόγιά του με την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Οι πολιτιστικές και γαστρονομικές δυνατότητες που προσφέρουν τα γραφικά χωριά του Πηλίου, αξίζει να προσφερθούν οργανωμένα στους επιβάτες.

Μακροπρόθεσμα, στόχος μας είναι η καθιέρωση του Βόλου σαν λιμάνι Homeport (έναρξη και λήξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου) όμως, κάτι τέτοιο, προϋποθέτει τόσο τη δημιουργία υποδομών, μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή, όσο και την αύξηση αεροπορικών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου (Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος)
Είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου και ελπίζουμε ο φετινός προγραμματισμός να ισχύσει και να καταπλεύσουν όλα τα κρουαζιερόπλοια που έχουν προγραμματιστεί χωρίς άλλες ακυρώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το