Τοπικά

28 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΜΒ με οριστικούς πίνακες ΑΣΕΠ

Στην πρόσληψη 28 ατόμων με συμβάσεις αορίστου χρόνου όταν συνταχθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. Να αναφερθεί ότι οι προσλήψεις αφορούν σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ το 2017, ενώ παρά τις έντονες αντιρρήσεις του εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων Β. Ζεμπέογλου, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να ανασταλεί προσωρινά η διαδικασία για την πρόσληψη 50 συμβασιούχων.
Να αναφερθεί ότι στην έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ δεν παραβρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, καθώς όπως ο ίδιος επισήμανε «ενημερώθηκε γύρω στις 11.30 π.μ. χωρίς να του αποσταλούν ηλεκτρονικά εισηγήσεις, τη στιγμή που η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τη 1.30 μ.μ.».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκης, ανέφερε ότι «οι προσλήψεις των 28 ατόμων διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) είχαν αποφασιστεί βάσει των κενών θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και εγκρίθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο μετά την προκήρυξη των θέσεων από το ΑΣΕΠ».
Ο ίδιος ενημέρωσε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε για τη δυνατότητα πρόσληψης, βάσει των προσωρινών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων της προκήρυξης, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΜΒ από τις 11 Απριλίου 2018 να καλέσει τους διοριστέους της κατηγορίας Δ.Ε. του προσωρινού πίνακα του ΑΣΕΠ ώστε με υπεύθυνη δήλωση να κάνουν γνωστό μέχρι τις 30 του ίδιου μήνα αν αποδέχονται την πρόσληψη. Προτείνουμε η κάλυψη των θέσεων ΙΔΑΧ να γίνει μετά τη σύνταξη των οριστικών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων, καθώς από τους 19 διοριστέους, οι εννέα δήλωσαν ότι αποδέχονται την προσωρινή πρόσληψη και οι υπόλοιποι 10 ότι θα περιμένουν την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων» τόνισε ο κ. Σαββάκης.

Την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση των οριστικών πινάκων ζήτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Β. Ζεμπέογλου, ενώ αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει από τον ΑΣΕΠ σε χρονικό διάστημα ενός περίπου μήνα. Ο ίδιος, με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό, ανέφερε ότι «θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία με τους εννέα που αποδέχτηκαν την προσωρινή πρόσληψη».
Όπως προαναφέρθηκε, για τις προσλήψεις 50 συμβασιούχων με οκτάμηνες συμβάσεις, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προσωρινή αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας εν αναμονή έγκρισης των οριστικών πινάκων για το προσωπικό αορίστου χρόνου και διαφοροποίησης των αναγκών λόγω επικείμενης κάλυψης αρκετών θέσεων από μόνιμο προσωπικό.
Την προαναφερόμενη πρόταση καταψήφισε ο κ. Ζεμπέογλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην Επιχείρηση για προσωπικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το