Τοπικά

Π. Λαφαζάνης από το Βόλο: «Πλιάτσικο» η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

DSC09242

Επίσκεψη στο Βόλο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε αρχικά περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά της Ν. Ιωνίας και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό  Βόλου όπου συναντήθηκε με το Σωματείο  Εργαζομένων ΟΣΕ.
Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, κάνοντας λόγο για διάλυση του Σταθμού, αφού όπως είπαν δεν λειτουργεί τίποτα. «Αν το Σωματείο πάρει απόφαση για την απαρέγκλιτη τήρηση της 8ωρης εργασίας και του πενθήμερου,  ο ΟΣΕ έχει κλείσει. Λειτουργεί τόσον καιρό χάρις στην προσπάθεια των εργαζομένων», είπαν και πρόσθεσαν πως τα δρομολόγια από Βόλο για Λάρισα έχουν μειωθεί σε τέσσερα καθημερινά, ενώ συχνά στις αμαξοστοιχίες δεν υπάρχει κλιματισμός. Παράλληλα έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσοι σταθμοί.
«Η πώληση της TΡΑΙΝΟΣΕ έγινε στις πλάτες των εργαζομένων», πρόσθεσε μέλος του Σωματείου, ενώ εργαζόμενος ανέφερε πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου επιβάτες χάνουν το αεροπλάνο λόγω καθυστέρησης του τρένου».
Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για διάλυση και ανυπαρξία του σιδηροδρομικού δικτύου και της επικοινωνίας  στη Θεσσαλία.
«Υπάρχει μόνο η κεντρική γραμμή και τα υπόλοιπα είναι σε παράλυση. Αυτό συμβαίνει σε όλη την χώρα. Η Ελλάδα αντί να είναι πρωτοπόρος, είναι ουραγός, και μετά θέλουμε να μιλάμε για Ευρώπη» απάντησε στο Σωματείο ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε:
«Σε χάλι απερίγραπτο η Ελλάδα. Δεν έγινε ιδιωτικοποίηση στον ΟΣΕ, αλλά πλιάτσικο. Έγινε διαγωνισμός μαϊμού με μία μόνο προσφορά, ενώ εκτόπισαν τους Ρώσους» συμπλήρωσε.
Επίσης δήλωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι από τους λίγους πολιτικούς φορείς που αντιτίθεται στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εξέφρασε την άποψη πως το ελληνικό δημόσιο πρέπει να έχει τον έλεγχο των σιδηρόδρομων και να δώσει αναπτυξιακή ώθηση.
«Δεν είναι δυνατόν να είναι η Ελλάδα “μπανανία” και να έχει καταντήσει τουριστική αποικία και προτεκτοράτο των γειτόνων της. Πιστεύω, ωστόσο, πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ξαναγυρίσει στο δημόσιο και εμείς θα διεκδικήσουμε την επάνοδό της . Ο δρόμος μπορεί να ανοίξει με τους αγώνες του λαού και με την δημοκρατική αντιμνημονιακή πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε πως προϋπόθεση αυτής της πολιτικής είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε στη συνέχεια τη ΔΕΗ, στην οδό Λαρίσης, όπου συναντήθηκε με το Σωματείο Διοικητικού Προσωπικού, το σωματείο Τεχνικών και εργαζομένων στη ΔΕΗ.

DSC09245 DSC09246 DSC09248 DSC09249 DSC09250

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το