Τοπικά

Είναι μητέρες και… από μαθήτριες των ΕΠΑΛ τώρα πλέον φοιτήτριες “Θ”

gfgfff

Παρά τις αυξημένες οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις η δίψα τους για γνώση, μόρφωση και εξέλιξη ήταν αρκετή για να πάρουν την απόφαση και να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μέσω των ΕΠΑΛ σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις.
Έτσι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην ιδιότητα της μητέρας, της συζύγου, θα προσθέσουν και αυτή της φοιτήτριας.
Οι κ.κ. Μαρία Γιαγκουδάκη από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και Σταυρούλα Κοταρέλα από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και με τους βαθμούς που έγραψαν, μπορούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα σε ΤΕΙ.

Η Μαρία Γιαγκουδάκη
Η Μαρία Γιαγκουδάκη

Η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιαγκουδάκη επέστρεψε στα σχολικά δρώμενα μετά από 20 χρόνια. Έχοντας λάβει ήδη το απολυτήριο Λυκείου, αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις με τα ΕΠΑΛ από τον τομέα υγείας πρόνοιας. Εργαζόμενη στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του «Αχιλλοπούλειου» αποφάσισε να αναβαθμίσει το πτυχίο και τη γνώση της. Μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό, δεν το έβαλε κάτω και παρά τις αυξημένες καθημερινές υποχρεώσεις, διάβασε τα μαθήματα έδωσε εξετάσεις και συγκέντρωσε 1551 μόρια.
«Στόχος μου είναι να εισαχθώ στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής στη Λάρισα όπου και θα παρακολουθώ τα μαθήματα» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως «ήταν μια γρήγορη απόφαση να συμμετάσχω στις πανελλαδικές, αφού τα μαθήματα που διαγωνίστηκα, δεν τα είχα διδαχθεί. Ωστόσο μέσα μου ήθελα πολύ να πετύχω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και γι’ αυτό το προσπάθησα πολύ» ανέφερε η νοσηλεύτρια.

Η Σταυρούλα Κοταρέλα
Η Σταυρούλα Κοταρέλα

Ικανοποιημένη με την επιτυχία της είναι και η κ. Κοταρέλα από το Βελεστίνο, μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν το ένα στο Δημοτικό και το άλλο Γυμνάσιο.
Η κ. Κοταρέλα φοίτησε κανονικά δύο χρόνια στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου και από τον τομέα γεωπονίας έδωσε εξετάσεις σημειώνοντας πολύ καλή βαθμολογία, 1479 μόρια, που της επιτρέπει να εισαχθεί σε ΤΕΙ της αρεσκείας της.
Μάλιστα η ίδια ήταν και πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, ενώ παρέλασε και με το σχολείο της στην εθνική γιορτή.
«Η φετινή ήταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς έπρεπε να προετοιμαστούμε και για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Γενικότερα ο συνδυασμός σχολείου και οικογένειας δεν ήταν εύκολος, αφού το πρωί βρισκόμουν στο σχολείο και μετά στο σπίτι έπρεπε να γίνουν όλα τα υπόλοιπα με τη φροντίδα των παιδιών. Ωστόσο με υπομονή και θέληση τα κατάφερα πετυχαίνοντας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε η κ. Κοταρελα που με τον αγώνα της έγινε πρότυπο για τα παιδιά της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το