Τοπικά

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

pasok magnisias

Ανακοίνωση για τα 20 χρόνια που συμπληρώνονται από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου έφυγε από κοντά μας. Ήταν ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996, όταν ο Ανδρέας περνούσε για πάντα στην ιστορία, αφήνοντας πίσω του πλούσια πολιτική παρακαταθήκη για την Ελλάδα και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου σφράγισε με την παρουσία, τους αγώνες και το όραμά του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η κατάργηση των διακρίσεων με βάση τα πολιτικά «πιστεύω», η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων , η κατάργηση του φακελώματος των πολιτικών φρονημάτων, ήταν μόνο μερικές μόνο από τις ενέργειες στην κατεύθυνση της εθνικής συμφιλίωσης όπως αυτή συνοψίστηκε στο μήνυμά του για την εκλογική νίκη του 1981 με τη φράση «λήθη στο παρελθόν».
Η προσωπικότητα του Ανδρέα, οι ιδέες και το όραμά του για τη χώρα μας αποτελεί σήμερα, δύο δεκαετίες μετά τον θάνατό του πηγή έμπνευσης και πολύτιμη πυξίδα ώστε η Πατρίδα μας να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της αυτοδύναμη και η νέα γενιά να μην πάψει να ελπίζει και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.
Αυτό, το τελευταίο, ίσως θα είναι και η μεγαλύτερη δικαίωσή του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το