Αθλητισμός

Τελευταία αγωνιστική ομίλων στο EURO – Τα σενάρια πρόκρισης

cristiano708_3

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μπαίνει στην 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, εκεί όπου θα κριθούν τα εισιτήρια πρόκρισης για την πρώτη νοκ-άουτ φάση του τουρνουά.

Μόλις τρεις ομάδες κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού μετά τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών ενώ μόνο μία έχει μαθηματικά αποκλειστεί πριν δώσει τρίτο αγώνα. Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία δεν θα έχουν άγχος για την 3η αγωνιστική ενώ η Ουκρανία περιμένει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για να πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Πάμε να δούμε όλα τα σενάρια πρόκρισης, πριν ξεκινήσει με τον 1ο όμιλο η 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

1ος Όμιλος
Γαλλία 6
Ελβετία 4
Ρουμανία 1
Αλβανία 0

Τελευταία αγωνιστική
Ελβετία-Γαλλία
Ρουμανία-Αλβανία

Η Γαλλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» και θέλει ένα βαθμό απέναντι στην Ελβετία για να πάρει και την 1η θέση. Με ισοπαλία, οι Ελβετοί παίρνουν και αυτοί την πρόκριση ως 2οι ενώ ο νικητής στο παιχνίδι Ρουμανία-Αλβανία θα ελπίζει για την 3η θέση. Σε περίπτωση πάντως που οι Ρουμάνοι επικρατήσουν της Αλβανίας και παράλληλα ηττηθούν οι Ελβετοί, τότε η ομάδα του Ιορντανέσκου θα πάρει τη 2η θέση

2ος Όμιλος
Αγγλία 4
Ουαλία 3
Σλοβακία 3
Ρωσία 1

Τελευταία αγωνιστική
Αγγλία-Σλοβακία
Ουαλία-Ρωσία

Η Αγγλία με ισοπαλία απέναντι στη Σλοβακία παίρνει το ένα εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ενώ η Σλοβακία με νίκη είναι δεδομένα στην επόμενη φάση. Μόνο νίκη θέλει η Ρωσία κόντρα στην Ουαλία για να ελπίζει ενώ η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ισοπαλία, αν η Αγγλία νικήσει τους Σλοβάκους ή αν το ματς λήξει ισόπαλο.

3ος Όμιλος
Γερμανία 4
Πολωνία 4
Β.Ιρλανδία 3
Ουκρανία 0

Τελευταία αγωνιστική
Γερμανία-Β.Ιρλανδία
Πολωνία-Ουκρανία

Γερμανία και Πολωνία έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Η Β.Ιρλανδία χρειάζεται νίκη κόντρα στους Γερμανούς ενώ με ισοπαλία θα ελπίζει σε πρόκριση ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά. Η Πολωνία υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Βορειοϊρλανδούς ενώ η Ουκρανία έχει αποκλειστεί. Η Γερμανία έχει αυτή την στιγμή καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Πολωνούς με τους οποίους ισοβαθμεί./

4ος Όμιλος
Ισπανία 6
Κροατία 4
Τσεχία 1
Τουρκία 0

Τελευταία αγωνιστική
Ισπανία-Κροατία
Τσεχία-Τουρκία

Η Ισπανία έχει πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ η Κροατία θέλει ουσιαστικά ένα βαθμό για να μην ενδιαφέρεται τι θα κάνει την ίδια ώρα η Τσεχία κόντρα στην Τουρκία. Οι Τσέχοι για να ελπίζουν χρειάζονται νίκη και παράλληλα ήττα της Κροατίας ενώ αν φτάσουν τους τέσσερις βαθμούς ίσως διεκδικήσουν ένα εισιτήριο μέσω της καλύτερης 3ης θέσης. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους Τούρκους, οι οποίοι όμως έχουν ήδη κακή διαφορά τερμάτων (-4) και χρειάζονται ένα μικρό θαύμα για την πρόκριση.

5ος Όμιλος
Ιταλία 6
Βέλγιο 3
Σουηδία 1
Ιρλανδία 1

Τελευταία αγωνιστική
Ιταλία-Ιρλανδία
Σουηδία-Βέλγιο

Η Ιταλία προκρίθηκε στην επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτη. Η Σουηδία με νίκη απέναντι στο Βέλγιο παίρνει τη 2η θέση ενώ στους «κόκκινους διάβολους» αρκεί και η ισοπαλία για να περάσουν στην επόμενη φάση. Τη νίκη θέλει η Ιρλανδία απέναντι στην «Σκουάντρα Ατζούρα» για να έχει ελπίδες ως μια από τις καλύτερες 3ες ομάδες.

6ος Όμιλος
Ουγγαρία 4
Ισλανδία 2
Πορτογαλία 2
Αυστρία 1

Τελευταία αγωνιστική
Πορτογαλία-Ουγγαρία
Ισλανδία-Αυστρία

Πολύπλοκος όμιλος. Η Αυστρία χρειάζεται νίκη επί της Ισλανδίας και παράλληλα μη νίκη της Πορτογαλίας επί της Ουγγαρίας για να τερματίσει στη 2η θέση. Η Ισλανδία μπορεί να περάσει έστω και με ισοπαλία ενώ η Πορτογαλία παίρνει σίγουρα το εισιτήριο σε περίπτωση νίκης. Σε καλύτερη θέση απ΄ όλους βρίσκεται σαφέστατα η Ουγγαρία, η οποία μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα μέσω της 2ης θέσης, αν η Αυστρία επικρατήσει της Ισλανδίας.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το