Τοπικά

25 τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές στη Μαγνησία – 22 σε ΓΕΛ και τρία σε ΕΠΑΛ 

Στα 25 ανέρχονται τα εξεταστικά κέντρα τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων εκ των οποίων τα 22 θα είναι τα ΓΕΛ και τρία τα ΕΠΑΛ.
Η μη αλλαγή των ορίων απόστασης μεταξύ των μαθητών έδωσε τελικά τη δυνατότητα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων.
Έτσι αλλαγές δεν θα υπάρξουν και κάθε Γενικό Λύκειο θα αποτελεί και εξεταστικό κέντρο. Αυτό βέβαια είναι ανακουφιστικό και για τους υποψήφιους οι οποίοι δεν θα μεταβούν σε κάποιο άλλο σχολείο για να διαγωνιστούν.

Τα τρία ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα, είναι το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.
Παράλληλα το βαθμολογικό κέντρο αναμένεται να λειτουργεί στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου, όπως ειδικό εξεταστικό κέντρο για τους υποψήφιους οι οποίοι θα εξεταστούν προφορικά.
Αρκετοί θα είναι και φέτος οι καθηγητές που θα κληθούν να βαθμολογήσουν γραπτά υποψηφίων από άλλους Νομούς.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισε πως «εμείς κάναμε την εισήγησή μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και αναμένουμε την έγκριση. Εκτιμούμε, όμως πως δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή και τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές θα είναι 25».

Κίνητρα για τις B. Σποράδες
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «πλέον κινούμαστε για τις διαδικασίες ορισμού των λυκειακών επιτροπών και των επιτηρητών. Για τις Σποράδες θα προσπαθήσουμε να δοθούν και φέτος κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για να ταξιδέψουν από τη χερσαία Μαγνησία προς τα νησιά. Τα κίνητρα θα είναι η δωρεάν διαμονή και μετακίνηση. Αυτό έγινε και πέρυσι και παρατηρήθηκε υψηλό ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς για να μεταβούν εκεί. Μάλιστα θα επιδιώξουμε να αυξηθούν και οι πιστώσεις που θα δοθούν γι’ αυτό το σκοπό, προκειμένου να καλυφθούν, όποιες επιπλέον ανάγκες προκληθούν».
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας ανέρχεται στους 1.943 εκ των οποίων οι 1.442 προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 501 από τα ΕΠΑΛ.
Από τους 1.943 υποψήφιους οι 38 θα διαγωνιστούν προφορικά. Από τους 1.442 υποψήφιους των ΓΕΛ, οι 1.215 είναι τελειόφοιτοι και οι 227 απόφοιτοι. Επίσης από τους 501 υποψήφιους των ΕΠΑΛ οι 397 είναι τελειόφοιτοι και οι 104 απόφοιτοι.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου και τα μαθήματα στα σχολεία θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Ιουνίου.

160 για κρατικό πιστοποιητικό
Στους 160 ανέρχονται οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας οι οποίες θα διεξαχθούν σε λίγες μέρες.
Την αρμοδιότητα διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών έχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Σύμφωνο συνεργασίας
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συμφώνησαν να προχωρήσουν από κοινού σε σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας. Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψε από πλευράς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο πρύτανης καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και από πλευράς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο διευθυντής της Υπηρεσίας δρ. Χαράλαμπος Σταχτέας. Το πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών δράσεων που θα αποβαίνουν σε κοινή ωφέλεια τόσο των δύο συμβαλλομένων μερών όσο και της τοπικής κοινωνίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το