Κόσμος

Κορίτσια 13 και 14 ετών απήγαγαν 2χρονη στο Νιουκάστλ

baby_stroller.7.6.708

Δύο κορίτσια, μόλις 13 και 14 ετών, δήλωσαν ένοχες στο δικαστήριο για την απαγωγή ενός δίχρονου παιδιού από κατάστημα στο Νιουκάστλ.

Μάλιστα, το θύμα τους ήταν το δεύτερο παιδί που προσπάθησαν να αρπάξουν από το κατάστημα την ίδια ημέρα, καθώς νωρίτερα δεν είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν μία άλλη μητέρα για να πάρουν την κόρη της.

Τα κορίτσια, που δεν επιτρέπεται να κατονομαστούν, δεν έχουν άλλες καταδίκες και δεν έχουν συλληφθεί ποτέ. Ομως, όπως αναφέρει ο Guardian, είναι γνωστές στις κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς το έχουν σκάσει από το σπίτι τους αρκετές φορές.

Μιλώντας ήρεμα, παραδέχθηκαν την Τρίτη στο δικαστήριο ότι πήραν το παιδί από το κατάστημα, στις 13 Απριλίου και ότι έκλεψαν κούκλες, μπιμπερό και γάλα από αλλού. Αρχικά οι αστυνομικοί πίστευαν ότι απήγαγαν το μωρό για να το κακοποιήσουν σεξουαλικά, αλλά αυτές οι κατηγορίες αποσύρθηκαν. Το δικαστήριο αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση και τα δύο κορίτσια θα περάσουν από ψυχιατρική αξιολόγηση, πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία στις 4 Ιουλίου.

Οταν εξαφανίστηκε το παιδί και σήμανε συναγερμός, οι αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν το υλικό από τις κάμερες σε καταστήματα, το πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, το μετρό και τα λεωφορεία. Το 2χρονο κοριτσάκι βρέθηκε τελικά 1 ώρα και 45 λεπτά αργότερα, τρία μίλια μακριά.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το