Τοπικά

Με νέο νομικό πλαίσιο η Πράξη Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής “Θ”

AGIA PARASKLEYH
Το πρώτο βήμα για την αναθεώρηση της Πράξης Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής με το νέο νομικό πλαίσιο του Ν. 4315/ 2014 θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (1 μ.μ.) του Δήμου Βόλου, όπου θα ληφθεί απόφαση για ανασύνταξη του Γ’ κεφαλαίου της πολεοδομικής μελέτης. «Πρόκειται για θετική εξέλιξη εφόσον εφαρμοστεί ο Νόμος και δεν θα υπάρξουν αστερίσκοι για εισφορές σε γη και χρήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αντ. Κούτσουρος.

Η μελέτη της Πράξης Πολεοδομικής Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε το 2000 και ακολούθησε η κτηματογράφηση, αλλά υπήρχαν προβλήματα στις αεροφωτογραφίες. Έχουν διανοιγεί δρόμοι μετά από παραχώρηση εκτάσεων, ενώ οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα στην προοπτική καταβολής εισφοράς σε χρήμα, καθώς θεωρούν ότι θα καταστραφούν οικονομικά.
Στις αρχές Φεβρουαρίου το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Βόλου εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο και τη γ. γραμματέα συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνη με θέμα το σχέδιο της συνοικίας – πράξη εφαρμογής. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των κατοίκων παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους, κάνοντας λόγο για τεράστιες αδικίες και ουσιαστική αδυναμία εφαρμογής του σχεδίου.
Μετά από σειρά παρεμβάσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής το υπουργείο Περιβάλλοντος απέστειλε στον Δήμο Βόλου εγκύκλιο, με την οποία ζητείται να αναθεωρηθεί η Πράξη Εφαρμογής με το νέο νομικό πλαίσιο και συγκεκριμένα το Νόμο 4315/ 2014.
Με αφορμή την αυριανή συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, ο κ. Κουτσούρος επισήμανε πως «πρέπει να δούμε το θέμα. Σίγουρα πρόκειται για θετική εξέλιξη εφόσον εφαρμοστεί ο Νόμος όπως πρέπει και δεν θα υπάρξουν αστερίσκοι με εισφορές σε γη και χρήμα.
Να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η αντικειμενική αξία είναι υψηλή και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Αν ισχύσει το σχέδιο όπως είναι και κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής, κάποιοι άνθρωποι καταστρέφονται οικονομικά αφού δεν μπορούν να πουλήσουν εκτάσεις» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Θ. Θεοδώρου ανέφερε πως «στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα ληφθεί απόφαση για να προχωρήσει ο μελετητής σε ανασύνταξη του συγκεκριμένου κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής. Θα υπάρξει σίγουρα μικρότερη εισφορά σε γη και χρήμα, ενώ θα προκύψει λόγω της ανασύνταξης από τον μελετητή και μια μικρή χρονική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής» προσέθεσε

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το